Opirus al doilea

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.08.2006
Coreenii de la Kia au prezentat astazi primele fotografii si informatii oficiale al caror subiect principal este noua generatie a varfului de gama, modelul Opirus.

Asa cum se anticipa, Kia a lansat astazi noua generatie a navei amiral a gamei, Opirus, un model inspirat din limuzinele de succes ale celor de la Mercedes, dar cu prestatii si costuri net inferioare.

Editia 2007 a modelului coreean propune o schimbare a look-ului, definit de constructor ca fiind “modern si echilibrat”: Grila radiatorului se largeste si e mai bine profilata, blocurile optice primesc un refresh de stil, noui stopuri posterioare verticale si, cireasa pe tort, teava de esapament dubla cromata.

Noul model tinde sa realizeze un mix intre stilul american si cel european, pe considerentul faptului ca, din 144.000 de exemplare Opirus vandute de Kia intre 2002 (anul lansarii) si 2006, 35% au fost vandute peste ocean. O alta noutate la exterior este reprezentata de gama de culori pentru exterior, care se largeste de la trei nuante pana acum la opt pentru generatia urmatoare.

La interior au aparut modificari care au rolul de a intampina asteptarile ridicate ale clientilor.

Pedalierul reglabil si suportul lombar reglabil in patru directii completeaza, astfel, noile nuante si materiale (finisaje in lemn sau aluminiu) prezente in habitaclu.

Modificarile principale se afla insa sub capota. Motorul V6 de 3.8 litri il inlocuieste pe cel precedent de 3.5 litri, fiind mai puternic si mai economic decat acesta. Este realizat integral din aluminiu si dezvolta 266 CP/6000 rpm si ajunge de la 0 la 100 km/h in 7.2 secunde. Acul kilometrajului ajunge la 230 km/h iar consumul se cifreaza undeva in jurul a 10.9 litri/100 km. Tractiunea anterioara completeaza sistemul de transmisie automat cu cinci rapoarte cu posibilitatea alegerii actionarii secventiale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru