Orase amendate pentru masluirea semafoarelor

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.04.2008
Sase orase americane au fost somate sa dea inapoi banii pe amenzi pentru ca "galbenul" e la semafoare dura prea putin.

Esential

3.5 secunde este limita minima a luminii galbene a semaforului in SUA.

Autoritatile a sase orase americane au fost amendate dintr-o cauza care in Romania ar putea parea incredibila: durata culorii galbene a semaforului. Astfel, pentru ca au indraznit sa monteze in intersectii semafoare ale caror lumini galbene durau mai putin decat timpul minim stipulat in legile americane, orasele Chattanooga (Tennessee), Dallas (Texas), Springfield (Missouri), Lubbock (Texas), Nashville (Tennessee) si Union City (California) au primit amenzi cumulate cateva milioane de dolari. Mai mult, autoritatile vor fi nevoite sa inapoieze toate amenzile acordate pentru trecere pe rosu din cauza faptului ca "galbenul" nu a durat cel putin 3.5 secunde.

Amenzile cumulate depasesc 700.000 de dolari doar in Texas, acestea fiind acordate doar in ultimele opt luni. O poveste interesanta a avut loc in orasul Chattanooga, unde un sofer care a primit amenda acasa a facut contestatie pe motiv ca "galbenul" dureaza doar trei secunde. Dupa ce compania LaserCraft, care administreaza sistemul de semafoare din oras, a contraatacat cu rezultatele bazei de date, care aratau ca in acel loc semafoarele raman pe lumina galbena timp de 3.8 secunde, judecatorul a decis sa faca un test de unul singur.

Rezultatul: soferul avea dreptate.

via | Motorists

Comentarii (2)

  • george
    ABSOLUT PENIBIL...
    La ce nivel de meschinarie au putut sa coboare ca sa mai faca un ban...Detaliu important: majoritatea cazurilor s-au intamplat in state sudice...Coincidenta?
    0 0
  • Foarte urat george
    Locuiesc in Texas 3 luni pe an ... habar n-ai ce vorbesti ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru