Pagube de 1 milion € pe Autostrada Soarelui

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 10.08.2007
Pagubele sunt cauzate de numeroasele furturi operate asupra materialelor de pe autostrada.

Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, Jean-Paul Tucan, a declarat ca de la inceputul sezonului estival, patrimoniul Autostrazii Soarelui A2 a fost vandalizat, pagubele depasind suma de un milion de euro numai pe tronsonul Lehliu – Cernavoda, informeaza Mediafax.

"Pagubele au fost facute prin furturi sau distrugere. Hotii au furat panouri, parapeti, semnalizatoare, garduri antiorbire, indicatoare, sisteme de comunicatii. Pana si fibra optica din pamant s-a furat. N-am inteles de ce s-a optat ca elementele de pe autostrada sa fie din fier sau aluminiu si nu din plastic. Este mai ieftin si nu are de ce sa fie furat", a declarat seful DRDP.

Regionala de Drumuri si Poduri Constanta va investi milioane de euro in refacerea dotarilor de pe autostrada, necesare sigurantei traficului. Jean-Paul Tucan a estimat ca statia de taxare de la Fetesti va fi finalizata intr-o luna, in timp ce DRDP Constanta va demara lucrarile de modernizare a statiei de taxare de la Giurgeni, de pe DN2A Constanta - Harsova.

"Giurgeni este poarta de intrare in judetul Constanta si asa cum arata acum, ne duce inapoi cu 120 ani.

Dupa modernizarea statiei, incasarea se va face in sistem electronic, inclusiv pe baza cardului bancar. Traficul va fi monitorizat online, iar autovehiculele grele vor avea banda speciala, cu cantare dinamice. Asa vom reusi sa starpim fenomenul de mica targuiala", a mai spus seful DRDP.

Comentarii (2)

  • numar'13
    politia sa puna mana pe ei
    si la ocna cu ei ca numai asa scapa tara de hoti si banditi !!!!!!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Hoti si Banditi
    Cand va scapa Romania de hoti si banditi nu va mai ramanea nimeni prezent.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru