Panamera va fi cel mai rapid hibrid din lume

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.08.2007
Porsche va scoate si o versiune hibrida a lui Panamera, care va bate astfel toate recordurile masinilor de acest tip.

Vesti noi despre Panamera, viitorul coupe cu patru usi dezvoltat de Porsche. Va anuntam ieri ca Panamera va beneficia si de o versiune hibrida, care va fi construita utilizandu-se aceeasi platforma cu cea a versiunii Cayenne Hybrid. Ei bine, se pare ca aceasta versiune, care va iesi pe piata pana in 2010, va dispune de motorul electric de 34 kW de pe Cayenne, cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte. Vitezele de top vor fi atinse prin sistemul "paralel" al celor de la Porsche, care au amplasat motorul electric intre cel pe benzina si pachetul de transmisie pentru a imbunatati stabilitatea.

Porsche se "dezice" de sistemele utilizate de alti constructori, care proceseaza un cuplu fix prin motorul electric, a carui functionare este limitata la o anumita viteza.

In aceste conditii, masina care va fi prezentata in premiera exact peste un an va deveni cel mai rapid hibrid de serie existent in lume, alaturandu-se grupului select din gama Porsche format din 911, Boxter/Cayman si Cayenne.

Comentarii (7)

  • iarasi
    Cum reusiti sa gresiti cam toate datele numerice ce tin de scoala (aia generala!)? Cu 34W miscati, eventual, un ventilator...
    0 0
  • mda...
    Cam pe la 34 de KW mai vorbim ;). Dar, se mai intampla...
    0 0
  • Varza datele...
    Cu 34 de w misti un Panamera de jucarie.
    Si nici cu 34 de kw nu cred ca e prea bine.
    Si o Dacie are mai multi kw...
    0 0
  • Mircea
    34 kW
    Prieteni, este vorba de un sistem hibrid. Puterea partii electrice este de 34 kW, aceasta adaugandu-se motorului clasic, pe benzina, care la Porsche cunoastem si noi ce capacitate si putere are. Cuvantul cheie este "Hibrid".
    0 0
  • Cuvantul cheie hibrid
    Este o noua inventie pentru evitarea taxelor.
    De fapt masina are in continuare maretul motor de 3,4 5L care polueaza de rupe dar..si aici e jmecheria, punandu-i un motoras cu care eventual acea masina se poate misca pe 500m devine hibrid si aici (inclusiv in romania) nu mai platesti taxe ptr ca..protejezi planeta
    0 0
  • Chestia e, ca Porsche tot cu motorul de 3.4L emite jumatate de poluanti, cat sunt emisi de faimosii italieni...si aici ma refer la Lamborghini in special.
    http://www.dft.gov.uk/ActOnCO2/?q=best_on_co2_rankings
    Pe acest site gasiti un top al masinilor, in functie de emisiile de CO2. Tot aici undeva scrie si despre Lamborghini Murcielago, care emite 500 g/100km. Asta chiar ca rupe, cum spunea Matrixu...Porsche mai putin.
    0 0
  • AndreiRN
    Multa gura
    Multa lauda si putine fapte.
    Pana acuma doar Toyota are ceva Hybrid de luat in serios ca restul multe fumuri si planuri si ...
    Am vazut in weekend un Lexus LS600 si este o masina impresionanta, cum nimeni nu are.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru