Parcheaza aici!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.08.2006
Un sistem inteligent care iti gaseste si te notifica in legatura cu locurile disponibile de parcare. Pare incredibil, insa trei firme americane tocmai dezvolta acest proiect.

Trei firme din Statele Unite colaboreaza pentru dezvoltarea unui sistem care sa puna capat eternelor cautari pentru un loc liber de parcare. Standard Parking Corp si Quixote Corporation i-au cooptat in echipa de cercetare pe cei de la XM Satellite Radio, Chicago fiind primul oras in care cei trei colaboratori vor experimenta noul sistem, la sfarsitul acestui an.

Pachetul se va numi XM ParkingLink si va utiliza sistemul de navigatie a masinii si un pachet de senzori amplasati in parcari pentru a-l notifica pe sofer in legatura cu numarul si localizarea spatiilor libere de stationare din oras.

“Vrem sa facem mai usor accesul in locurile in care oamenii vor sa ajunga”, spune Mike Drow, vice-presedinte al initiativelor strategice al departamentului Standard Parking din Chicago, care are grija de aproape 2000 de loturi de parcare din metropola americana, inclusiv cele din aeroport, din cel mai important parc al orasului si de langa port. Urmatoarele orase pe lista sunt Detroit, Los Angeles si Washington DC.

Daca proiectul va da roade, el va fi transferat si in cele mai importante orase europene.

Modul in care functioneaza sistemul este foarte interesant. Astfel, vor fi plasati senzori in mai multe sectiuni ale parcarilor, acestia urmand sa contabilizeze numarul de masini care vin si pleaca din fiecare zona. Datele vor fi transmise unui sediu de comanda de unde acestea vor ajunge la userii XM ParkingLink.

XM Satellite Radio spera sa lanseze sistemul in versiunea sa finala in a doua jumatate a anului viitor. Preturile si modelele de sisteme de navigatie la care se va preta acesta nu au fost inca dezvaluite. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru