Parintii isi pot monitoriza copiii soferi

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.07.2007
In SUA sistemul "Teensurance" ofera mai multa liniste parintilor a caror copii adolescenti sunt soferi.

Se stie ca in Statele Unite ale Americii licenta de condus se poate obtine de la varsta de 16 ani. Cu toate ca acest lucru este implementat de foarte mult timp, nu exclude grija parintilor privind activitatea odraslelor la volan.

Din fericire pentru parintii americani tehnologia le poate oferi posibilitatea de a-si monitoriza copiii adolescenti care se afla la volan, iar majoritatea nu s-au sfiit sa o foloseasca.

Compania Safeco ofera serviciul „Teensurance”, un sistem GPS care monitorizeaza si transmite informatii de la bordul unei masini. Sistemul acopera 44 dintre statele americane. Prin intermediul unitatii GPS parintii pot observa viteza, sistanta si timpul parcus al masinii si pot transmite informatii catre masina condusa de copiii lor, prin e-mail, telefon sau mesaje scrise. De asemenea, sistemul are optiunea de a fi inchis, dar acest lucru nu pare fi un avantaj pentru adolescentii de la volan deoarece parintii sunt informati de oprirea tehnologiei de monitorizare.

Sistemul costa 15 dolari lunar.

Stiind cum circula informatia si tehnologia la nivel global ramane sa vedem cand va fi implementat un astfel de sistem si la nivel european.

Comentarii (1)

  • tare
    ..mi se pare deosebit de accesibil avand in vedere beneficiul pe care il aduce..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru