Passat ecologic: 11 plinuri pentru 15.000 km!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.02.2007
Ultima versiune aparuta in gama Passat este BlueMotion, un diesel ecologic care parcurge 1350 km cu doar un plin de motorina!

Tehnologia ecologica BlueMotion, dezvoltata de germanii de la Volkswagen, ajunge in sfarsit pe Passat, clasicul model familial al constructorului teuton. Versiunea Passat BlueMotion va fi lansata oficial in premiera la Geneva. Este al doilea model Volkswagen care primeste un motor BlueMotion, dupa Polo.

In cazul lui Passat vorbim insa de un TDI ecologic de 105 CP care consuma doar 5.1 litri la 100 de kilometri si care emite doar 140 de grame de CO2 pe kilometru. Conform comunicatului oficial VW, Passat BlueMotion este astfel capabil sa parcurga 1350 de kilometri cu un singur plin de motorina. In aceste conditii, vorbim de o masina supereconomica, care pana la borna 15.000 a kilometrajului total parcurs se va opri de doar 11 ori la pompa de benzina. Adica, in medie, o data pe luna. Deloc rau, nu-i asa?

Performantele de consum sunt posibile datorita cutiei cu rapoarte lungi si diverselor ajustari la nivelul motorului. In plus, performantele tehnice nu lipsesc deloc: Passat TDI BlueMotion este capabil sa ajunga la o viteza maxima de 190 de kilometri pe ora.

Comentarii (41)

  • Pacaleala
    Pai asta facea Peugeot de mult ! Pe desupra nu au dat nici volumul rezervorului !
    Infatuare germana , nejustificata !
    Sa-si vada de suruburile lor !
    0 0
  • Irelevant
    As zice ... si ce-i nou in asta ?! Nu s-a mai auzit de un consum de 5.1% ?! 5.1% poti scoate daca te chinui putin si cu un benzinar pe autostrada !
    Cred ca trebuiau date mult mai multe detalii ... In ce conditii au obtinut 5.1% ? Trafic urban, extraurban, mediu ? Ce viteza de deplasare au avut ? Gradul de incarcare al masinii ? Conditiile de deplasare etc. Cit de lungi sint treptele de viteza ? Ca daca le-au facut prea "lungi" pina ajungi cu el la cei 190km/h s-ar putea sa treaca ziua ! In rest ... titlul este foarte tare: "11 plinuri pentru 15.000 km". :))))
    0 0
  • Mircea Mester
    Consum
    5.1 reprezinta consumul mediu mixt si este cifra oficiala din comunicatul de presa. Altfel spus, a fost realizata in conditiile normale de pretestare si validare cu un pilot intern al constructorului. Nu cred insa ca trebuie repetat algoritmul de acordare a cifrelor de fiecare data cand intr-un articol este vorba de cifre, oricare ar fi ele: consum, acceleratie, viteza maxima.
    0 0
  • Din calcule iese un rezervor de ~70 litri!
    0 0
  • Mircea Mester
    Rezervor
    Avand in vedere ca nu exista detalii legate de un eventual rezervor special pentru versiunea BlueMotion, acesta este unul clasic, de 70 de litri, regasit pe toate versiunile Passat. Cred ca speculam cam mult, e natura noastra.
    0 0
  • prostii
    dar cum prostii nu stiu nici socoti ei asteapta totul mura in gura!!!
    mishto treaba cu masina asta....
    0 0
  • :)))
    Si cei de la reno au autonomia asta de ft mult timp si emisiile de noxe chiar mai mici.
    aplicabil si in cazul celor de la pejo.

    orice ar face ei TDI este depasit.
    0 0
  • Mda...
    E cam depasit TDI-ul, popular dar depasit, corect. Dar eu intr-o masina facuta de francezi nu ma incred. Au masinile ca si femeile, lasate si pretentioase. Dar revenind la subiect, daca analizezi in amanunt tehnologiile, eu tind sa cred ca nemtii sunt ceva mai priceputi. Dar asta e, avem noi o pasiune pentru Renault care ne-a umplut tara de Dacii, cand acum 40 de ani Volkwagen a vrut sa investeasca dar s-au bagat francezii pe felie. Eu raman la Volkswagen. :)
    0 0
  • Sigur ca nu
    chir vom trai sa vedem un autoturism construit de renault in romania?
    0 0
  • sharky
    ce chestie
    eu am un vw bora cu motor de 1.9 tdi 130 cp care consuma aproximativ la fel. extraurban consuma maxim 5.5, normal in oras creste putin consumul dar acum stau sa ma intreb ce inbunatatiri asa mari aduce BLUE MOTION? tre sa recunosc totusi ca nu stiu ce consum are passatul...
    0 0
  • TonyWYD
    Nu e cine stie ce...
    Eu am un Peugeot 406 2.0 hdi din 2003 si cu un plin in afara am facut 1400 km. Rezervorul are 72 litri si viteza medie cu care am mers a fost 100 km/h.
    0 0
  • T.D.I.W
    Poza cu bordul in detaliu spune tot !Turatie 2000 rot/min,viteza 30.76 km/h,temperatura 90 gr.Cit timp a facut cei 15.000 de km in conditiile de mai sus???
    0 0
  • Nimic spectaculos
    Am mers acum vreo 4 ani intr-un weekend prin tara cu o Skoda Octavia Combi 1.9 TDI si am avut aproape acelasi consum mediu... adica 5.2 l / 100 km... cu o viteza medie de 110 km/ora. E adevarat ca era versiunea Elegance si ca era noua... avea doar cateva luni... si probabil motorul nu era la fel de "ecologic"... dar ca performante...??? In afara de emisia scazuta de CO2, care ar fi noutatea?

    Sa auzim numai de bine.
    0 0
  • vai de voi
    E PASSAT !
    E PASSAT ! :| asta e toata chestia... care e faza :| logic ca alte mashini au un consum similar sau poate chiar mai bun dar e vorba de PASSAT ! :| L-)
    0 0
  • ma laud
    eu am o bicicleta si-i fac plinul de aer tot cam la o luna ...ulei la lantz nu mai vorbesc :o las pana scartzaie !
    0 0
  • sunteti varza
    Emisiile scazute de CO2 sunt noutatea cea mare..... in acest sens se va dezvolta cum industria auto... viteza suficienta are orice masina, cuplu la fel... motoarele hibride si reducerea emisilor ce polueaza vor fi acum tehnologii de varf...
    in privinta consumului..... cat vreti sa mai scada???
    0 0
  • Passat
    Frunzulita din rahat,
    Tot taranu are Passat.
    0 0
  • AndreiRN
    Economic
    Frumoasa masina si fff incapatoare si utila dar la capitolul economie mai au de lucrat pana prinde Honda cu 1300km la plin sau Toyota cu 60mile/gallon. Oricum sunt in directia buna.
    0 0
  • cosmin
    passat
    las ca,consuma mai putin loganul nu? Hai sariti mai ales IMKF si comentati ca e mai bun loganul decat passatul si ca loganul are tehnologia asta de cand a inceput sa se fabrice :))))))))))))))))).

    Vai de noi daca am inceput sa punem la indoiala ceea ce face Volkswagen inseamna ca suntem varza si obsedati decat nimicuri precum logan si alte mizerii din ziua de azi !!!
    0 0
  • horhel
    nothing new
    in conditiile in care toate HDI/TDI/CRDI-urile au consumuri de ~4.5%, e adevarat de obicei pe masinute mai mici ... cei asa extraordinar ca un ditamai 1.9 cu doar 105 caluti sa scoata ceva mai mult .... ajutat in titlu doar de namila de rezervor
    0 0
  • coyote ugly
    totusi...
    Stau si ma intreb, oare nu sesizati ca, totusi, este vorba de un motor de 105 cp. Renault si Peugeot au consumurile astea la 65 cp. Este vorba de nemti nu de chinezi sau romani, astia cind spun consum 5.1 sa fiti convinsi ca asa este iar cind fac afirmatia ca este o masina super economica, mai ales intr-un comunicat oficial, nu o fac fara acoperire. Asa suntem noi circotasi...
    0 0
  • Pt. Cosmin
    Amice esti stupid...
    Comentariile mele in general sunt argumentate... ceea ce nu pot spune despre tine. Pe de alta parte nu a pus nimeni la indoiala ceea ce face Volkswagen ci doar faptul ca singura noutate a motorului Blue Motion este faptul ca are emisii scazute de CO2... atat... celelalte performante sunt valabile de ceva ani...
    Nu in ultimul rand, ca sa compari Logan cu Passat trebuie sa fii cel putin retardat. Si ti-as recomanda calduros sa incerci sa eviti cacofoniile in exprimare... iar de asemenea nu ti-ar strica sa afli cand si unde anume se poate pune virgula in structura frazei.
    Crede-ma ca si in cazul unei polemici se recomanda respectarea unei conduite politicoase. Daca sensul termenului "polemica" te pune in dificultate te pot ajuta cu placere.
    PS: Personal sunt "fan" Octavia... nicidecum Passat sau Logan.

    Toate bune.
    0 0
  • 140 grame pe km???
    inseamna ca la 100 km 14 kg...tare ciudat...mai ales ca motorina e cam 5 kg
    0 0
  • cata vrajeala si pe capu astora
    Pai skoda fabia consuma 4,1 la suta si are o cilindree de 1900 de cm cubi,consumul asta il scoate pana la o viteza de 120 de km\h si fara sa exagerez chiar asa este dar masina se poate duce la 180 lejer,fara limitator,poate ca passatul asta isi merita banii dar la mana a doua cand va aparea. are un singur avantaj si el ca are un motor ecologic si nu mai omoara stratul de ozon atat ca rablele alealalte de passat-uri cica din 2001-2002 care daca aveai masina incarcata si plecai mai repejor afunau tot cartierul,sper ca modelul asta sa aibe mai multa grije la emisii.
    0 0
  • redactia face-ti corectia la emisii
    Se pare ca passat-ul asta este "oarte tare" cum pot nemtii sa faca din 5 litrii de motorina scoate 14 kg de co2/100 de km, interesant cica nu polueaza de loc
    0 0
  • unnamed
    tata lasati'va de comentarii
    In primul rand max 10% dintre voi ati vazut un motor dezmembrat adik (bloc motor, chiuloasa, baie ulei) in primul rand la BlueMotion primele probleme erau legate de poluare si consum si vad ca au reusit! 105 CP/5.1 L la 100 km e cava dak luam in calcul ca masina are intre 1.400-1.700 KG! Si cineva zicea k e depasit TDI ei merg pe sistemul asta de f multi ani, si eu nu cunosc o alta marca de masina sa isi schimbe motorizarea de baza ! salz
    0 0
  • cosmin
    Ptr IMKF
    Daca esti fan Skoda Octavia atunci stii ca este construita ca si Skoda Superb pe platforma Volkswagen Passat excluzand Octavia II care este putin schimba fata de precedenta Octavia.binenteles ca puneti la indoiala noutatea modelului de la Volkswagen ptr ca nu stiti de fapt cat consuma un Passat ultimul tip(nici nu aveti cum daca mergeti numai in logan).La greutatea masinii si anume intre 1.4-1.8 tone consumul este super mic asadar este o noutate si binenteles faptul ca ajunge cu un asa consum la o viteza max 190 km iar se poate numi o noutate!!!! Ar fii bine sa te abtii de la comentarii inutile ca aici nu era vb de "cacofonia" mea.Nu cred ca ti-ar strica tie sa studiezi gramatica limbii romane.Am vazut ca sustii sus si tare porcaria de logan si m-am gandit ca o sa vii cu comparatie ptr ca nu este prima oara cand compari logan cu alte masini.

    Si nu te mai da cocos ca nu esti desteptule, datorita celor ca tine se duce tara de rapa....celor ca tine care de cred super destepti super cititi si de fapt sunteti varza in viata de zi cu zi.Eu macar am Passat an 2003 dupa cum stii(din comentariile trecute pe temele altor newsletters) tu ce ai Logan???

    P.S Vezi ca deja te lauda toti cei care au citit cum m-ai criticat referitor la textul meu.Nu asta vroiai sa fii laudat?????


    Numai bine!!!
    0 0
  • BogyM.
    bravo cosmin
    ma, cosmine, lasa in pace baietii astia, sa fie si ei importanti pentru o zi :)). oricum, e de stiut ca Volkswagen ramane una dintre cele mai bune masini germane, si din cate stiu eu, e in top 10 a celor mai bune masini (ma refer aci la concern). Neamtul nu face ca si romanul... ex: "azi, Loganul e de 100 de ori mai buna. Am legat o sarma si acum merge mai bine", neamtul se bazeaza pe ceva cand face afirmatii, nu degeaba are prima sau a doua economie din lume. In rest, bate'ti'va capul cu ce vreti voi, noutate tot e ;) bye bye
    0 0
  • poem
    Frunzulita de la sat
    orasanu-are Passat
    si asa cum spune oda
    mai are si cate-o Honda
    si va poate spune "jeo"
    merge bine si peojeo
    dar va zic eu ca taranu'
    cel mai bun este LOGANU
    0 0
  • DE RAHAT
    SUNT DE DOUA PARALE COMENTARIILE DOMNIILOR VOASTRE , OBOSITILOR CARE VISATI LA UN LOGAN DE 2000 ...
    0 0
  • Alt poem
    Frunza verde vis maret
    chiar de nu sunt prea istet
    (cum asa ar zice "Unii")
    eu visez la Lamborghini
    insa pan' s-ajung acolo
    mi-as lua frate VW Polo
    dar de strang leafa p-un an
    imi iau Dacia Logan
    acum sunt cam obosit
    dar n-o sa stau linistit
    pana nu am intrebat:
    este "Unu' de rahat?
    0 0
  • AndreiRN
    Km multi
    Pai daca dtele sunt date doar ca reclama atunci eu fac cu un plin peste 3600km. :)
    0 0
  • Mihai RN
    ptr. cosmin
    Reproduc: ,,faptul ca ajunge cu un asa consum la o viteza max 190 km iar se poate numi o noutate!!!! "
    Unde ai gasit asa ceva in textul original? Cred ca ai o imaginatie super bogata sau ai nevoie de ochelari! Deci, dupa mintea ta, la 120 km/h ar consuma vreo 3 l/100 km, iar la 90 km/h vreo 2l/100 km, asa sa consume si motorul ala ceva. Nici nu vreau sa ma gandesc pe unde o sa circulam noi astia mai lenesi cu doar 110 - 120, cand vor aparea rachetele de la VW cu un consum de 5,1 l/100 km la 190 km/h. Si nici macar viteza nu mi se pare o mare realizare!! Cum vi se pare un drum Iasi - Bucuresti in 4 ore ? Raspuns:un timp normal ptr. Passat 2.0 TDI 4M cu detector de radar. Si sa stii ca cea mai buna nu e Passat-ul sau Loganul,ci e acea masina pe care ti-ai dorit-o si in sfarsit ai cumparat-o, fie noua, fie la second...
    0 0
  • sharky
    fani logan...
    fratilor lasati-o draq cu loganu si cu ideea ca e mai bun ca VW ca cica face acelasi lucru pentru mai putini bani.... cum zicea cineva mai devreme... cand vulpea nu ajunge la struguri zice ca-s acri!
    0 0
  • ..
    Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!
    ** asa spun batranii nostri** - stiau ei ceva...
    0 0
  • vw in viitor
    acum cativa ani cineva de la vw imi spunea: " aspteapta cativa ani si vei vedea unde ajunge vw"
    acum cred la fel.. sa mai stam cativa ani si vom vedea cum va sta printre cei mai buni. se intampla pe o nava care transporta masini. aveau niste reguli propii draconice. despre felul amararii masinilor si spatiile lasate intre ele.. nici la o marca nu se intampla asta.. vw nu mai este de ceva ani masina saracului ( asa se numea nu? cea mai populara masina) acum ia luat locul opel.)
    0 0
  • polo
    cu polo bluemotion au dat lovitura cu consum de 3% dar cu pasaturile au dat-o in bara, io am un megane si am scos consum de 3,8 mers normal pitesti-tg mures
    0 0
  • Mikyboy
    OPEL
    Pentru "polo" ai facut o comparatie de toata jena... pai Meganul e de aceasi teapa cu Passatul? poate daca o aduce la aceleasi dimensiuni si calitate... ca renault-ul e de toata jena ca si Logan-ul asta cu care ni se scoate ochii... VW face masini adevarate de pe vremea cand multe alte marci de renume faceau carute... asa ca optimizarea facute cu aceste motoarea BlueMotion, pentru ca eu o vad ca pe o optimizare nu ce va super nou, are un efect pozitiv pentru mediu atat ca si consum care a fost optimizat cu 0.6 pana la 0.7 la 100 km cat mai ales emisii de noxe. E drept ca si inainte aveau consumuri bune dar avand in vedera ca e un motor de 1.9 cu 105 CP si 250 Nm.... as vrea sa vad eu un motor de Renault care scoate aceleasi performante... ca de Logan nu poate fi vorba....
    Cat despre Skoda sau Seat au tot inima de VW (motoarele sunt de la ei) asa cum Opel are motoare de 1.7 TDi de la Isuzu. Si da intradevar Opel a devenit masina poporului cel putin in Romania dar asta pentru ca sunt fiabile si usor si ieftin de intretinut nu cu preturi astronomice la piese ca la masinile frantuzesti sau italiene sau ca cele cu motor VW ori Audi. Totul tine de cat de mult te duce portmoneul...
    Si ca sa fac o paranteza legata de Renault... un coleg de servici nu a luat verificarea tehnica la expriarea garantiei de 2 ani din cauza noxelor si fumului... masina noua.... dar frantuzeasca... ;)
    Asa ca fiecare trebuie sa vada doar lupta care se duce pentru ecologizarea planetei...
    0 0
  • martoaga
    mincuni
    bai nu va este rusine sa mintiti in halul asta??? mai lasati-va de bancuri....si de stouri dastea si mai stati si pe acasa ca nu va mananca nimeni vrajeala ca s-au jmecherit toti!!!!!!
    0 0
  • iulius
    peugeot
    cine imi poate da si mie cateva date despre peugeot 406 din 1997 cati litri are rezervorul si care este consumul mediu???...si daca se schimba usor cureaua de distributie....cam cat costa??? multumesc!!!
    0 0
  • auto
    la cati km se schimba cureaua de distributie la peugeot 406 hdi si daca e obligatoriu a se schimba tot kitul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru