Persoanele obeze nu poarta centura de siguranta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.02.2008
Un studiu desfasurat in Statele Unite a dezvaluit ca doar 70% dintre persoanele obeze poarta centura de siguranta.

Esential

250.000 de soferi au facut obiectul studiului desfasurat de doctorul Schlundt.
83% din persoanele cu greutate normala poarta centura de siguranta.

Americanii ridica o noua problema in randul soferilor, dupa ce un studiu a dezvaluit ca doar 70% din persoanele obeze poarta centura de siguranta. Procentul este mai mic in comparatie cu cel al perosanelor cu greutate normala, 83% dintre acestia folosind centura de siguranta.

Unii constructori au venit deja in intampinarea acestei probleme si ofera centuri de siguranta mai mari sau extensii, insa majoritatea companiilor au evitat aceste solutii de teama unei eficiente scazute.

In acest moment, vehiculele dispun de centuri de siguranta capabile sa se potriveasca persoanelor cu o greutate de maxim 100 de kilograme. David Schlundt, psiholog la Universitatea Vanderbilt, a desfasurat un studiu pe 250.000 de soferi, din care a reiesit ca probabilitatea de a renunta la centura de siguranta in cazul unei persoane obeze este mult mai mare.

"Soferii cu probleme de greutate serioase au mari probleme cu centura care nu ii cuprinde sau cu sistemul de prindere pe care nu il vad", a mai declarat Schlundt.

Majoritatea cazurilor au dezvaluit ca raportul dintre masa corpului si dimensiunea scaunelor este total depasit.

Pentru a rezolva aceasta problema, constructorii au echipat deja unele versiuni cu centuri de siguranta speciale, mai lungi cu 45-50 de cm.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru