Peugeot 908 RC – viitorul 607?

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.08.2006
Ultimul concept dezvoltat de constructorul din Sochaux este 908 RC, care prefigureaza atat modelul 908 de curse cat si, se pare, liniile stilistice ale viitorului 607 de serie.

Peugeot e gata sa lanseze, la Salonul Auto de la Paris, un concept denumit 908 RC care infatiseaza intr-un mod original tema unei berline de mari dimensiuni. Este, de asemenea, ocazia perfecta pentru a mai aminti o data de provocarea pe care constructorul francez o va ridica la Le Mans in 2007, cu modelul de curse 908.

La fel ca acesta din urma, conceptul 908 RC va dispune de un V12 HDi amplasat posterior de 5.5 litri care dezvolta 700 de cai putere si 1200 Nm cuplu maxim. Sunt foarte interesante elementele stilistice, care pe de o parte ne dau o idee despre formele modelului peregatit pentru Le Mans iar pe de alta parte anticipa linia de design pe care se vor dezvolta viitoarele modele de serie Peugeot, primul in vizor fiind viitoarea generatie a lui 607.

Printre elementele care dau greutate conceptului se numara montantii anterriori care delimiteaza un plafon panoramic din sticla, evolutia partii frontale, cu aparitia unor noi elemente stilistice si cu sigla leului mai bine integrata in peisaj si noua forma a blocurilor optice, triunghiulare si mai bine subliniate.

Nu in ultimul rand, trebuie notata forma si pozitia lunetei, care se afla in pozitie verticala, dupa modelul celor de la Ferrari.

Comentarii (2)

  • peugeot 908
    divin
    0 0
  • florin
    peugeot 908 rc
    cea mai tare masina pe care am vazut-o,e mai mult decat superba,n-am cuvinte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru