Piata auto: plus 14%

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.10.2006
Dezvoltarea pietei auto interne a determinat o crestere semnificativa a productiei si mai ales a vanzarilor in primele noua luni ale anului acesta.
In primele noua luni ale anului vanzarile de autovehicule noi au totalizat 214.224 unitati, in crestere cu 14 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Productia interna a crescut cu 12 la suta iar exporturile de masini au crescut cu circa 50 la suta. O crestere s-a inregistrat si la importurile de masini, cifrele inregistrate atingand o rata de crestere de 30 la suta. Desi piata auto a inregistrat o crestere generala semnificativa, singurul capitol unde s-au inregistrat scaderi a fost la vanzarile de utilitare. Dacia a ramas lider pe piata autohtona, cu vanzari de peste 80 de mii de unitati. Urmatoarele locuri fruntase sunt ocupate la o distanta foarte mare de Daewoo cu aproximativ 17 de mii de unitati vandute si Renault cu 16 mii unitati.. In ceea ce priveste clasamentul marcilor de import, dupa Renault ramane in topul vanzarilor Skoda cu 14 mii unitati si Volkswagen cu 12 mii unitati vandute, urmate de Peugeot, Ford si Fiat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru