Plamanii copiilor, afectati de masini

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.01.2007
Un studiu stiintific arata ca poluarea aerului de automobile afecteaza dezvoltarea plamanilor la copii.
Un studiu efectuat de Universitatea Southern California din Los Angeles a demonstrat ca dezvoltarea plamanilor copiilor este afectata de gazele emise de tevile de esapament.

Cercetatorii au stabilit ca minorii care traiesc la mai putin de 500 de metri de un drum intens circulat au probleme la dezvoltarea normala a plamanilor. Chiar si in conditiile in care acesti copii sunt foarte sanatosi, plamanii lor nu ajung la capacitatea normala de dezvoltare. Studiul a fost efectuat pe un numar de 3.677 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani; copiii au fost studiati timp de 8 ani.

Studiul arata ca minorii expusi la o poluare mai mare au o respiratie anormala in comparatie cu cei care traiesc la mai mult de 1500 de metri de drumurile intens circulate. Copiii care au crescut in zonele suburbane sau la tara au plamanii mult mai sanatosi fata de cei care traiesc in zonele urbane, aglomerate. Studiile anterioare au facut o legatura cauzala intre poluarea aerului de catre masini si astm, bronsite si alte afectiuni respiratorii intalnite la copii.
Acest studiu arata clar ca dezvoltarea normala a plamanilor este afectata de gazele emise de masini.

Daca in ceea ce priveste dimensiunea stiitifica studiul este clar, implicatiile economice au consecinte mult mai mari. Este clar ca acest studiu va fi folosit ca argument de comunitatile ecologiste din intreaga lume in demersul lor de a reduce limitele emisiilor de carbon admise.

Comentarii (1)

  • SA FACEM CEVA NU?
    Am 4 copii si trebuie sa ma gandesc la viitorul lor.Putem reduce noxele folosind pastilele MPG care reduc emisiile de esapament considerabil, in acelasi timp se reduce si consumul de carburant aprox 10%. Nu trebuie sa credeti ci sa probati. La 60 litri combustibil folositi 1 pastila care costa 2 eur. E mult? Daca la 60 litri castigati 10% rezulta 6 litri combustibil in plus, scadeti 2 litri contravaloarea pastilei si ramaneti cu 4 litri bonus in rezervor. Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie www.ecodieselgas.myffi.biz sau titi_dem@yahoo.com
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru