Planurile VW: 10.000.000 de masini in 2018

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.11.2007
Martin Winterkorn, CEO VW, a anuntat strategia grupului german in urmatorii 10 ani.

Esential

10 ani pentru tot atatea milioane de unitati care sa constituie productia anuala.

VW isi propune sa realizeze pana in 2018 ceea ce Toyota va face anul viitor: productie de 10 milioane de masini intr-un an. Martin Winterkorn, CEO Volkswagen, a anuntat strategia producatorului german pentru urmatorii zece ani. Winterkorn a informat actionarii companiei ca Volkswagen va deschide in urmatorii ani facilitati de productie in Statele Unite ale Americii.

In zece ani VW trebuie sa ajunga de la 6 milioane de unitati, vandute acum, la circa 10 milioane de unitati livrate la nivel mondial. Acest lucru va fi realizabil, conform sefilor companiei germane, prin implicarea masiva pe pietele din SUA, China si Rusia.

Planurile VW prevad ca piata americana sa fie cucerita prin modele caracteristice, acestea urmand sa fie anuntate in iunie anul viitor. VW a planuit deja lansarea noilor modele Scirocco si Golf VI, o noua generatie a modelului Polo, minicarul up!, SUV-ul Tiguan , Passat Coupe si noua generatie a limuzinei Phaeton.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    VW
    Intrebarea este nu cat va produce ci a cui va fi marca VW. Dupa 60 de ani de proprietate socialista legea VW a fost declarata ilegala si firma va trebui sa se privatizeze. Cine isi va asuma acest risc si pierderile economice asociate cu asta? Tot acest timpul au vandut masini la cost sau in pierdere si diferenta era luata de la populatia germana platitoare de impozite. Cine va accepta o masina care sa piarda 4 milioane pe exemplar? (Bugatti)
    Da, fac masini bunicele dar inca nu stim daca sunt capabili sa faca fatza concurentei libere.
    0 0
  • Adrian
    pt. AndreiRN
    Andrei, stai linistit cu profitabilitatea grupului VW.
    Castiga destul cu Audi, Bentley, Lambo, Skoda, utilitarele si unele modele de VW ca sa acopere gaurile create de Bugatti si modele ca Phaeton, modele privite ca purtatoare de imagine.
    Pe de alta parte, statul german (mai exact Landul Saxonia) castiga binisor la sf. anului la impartirea dividendelor ca sa vrea sa-si vanda partea. De fapt nici nu sunt obligati sa o vanda. UE nu poate obliga un stat sa detina actiuni.
    Si ultimul punct si inchei: cumparatorul este cu banii in mana si se roaga de Landul Saxonia sa vanda (ma refer la Porsche).
    0 0
  • 10 milioane de masini?
    Eu unul cred ca grupul VW isi poate mari productia si la 15 milioane de autovehicule in 10 ani, dar piata incepe sa ajunga la un oarecare nivel de saturatie si deci in urmatorii ani vom asista nu la deschideri de noi fabrici ci la inchideri!!! Asa ca imi vine greu sa cred ca VW sau alt concern va putea vinde 10 mil. de masini in 2018.
    0 0
  • AndreiRN
    pt. Adrian
    VW a inregistrat o pierdere de 2,5 miliarde $ anul trecut numai in SUA pe langa 1 miliard deficit in China si tu imi spui ca Porsche sta cu bani in mana? Vor trebui sa se imprumute ca sunt pesti mici si nu stiu cata banci majore isi vor asuma riscul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru