Pneurile ecologice se impun in UE

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.11.2008
Comisia Europeana va implementa din 2012 un sistem de catalogare a pneurilor in fuctie de performante si eficienta.

Esential

2012` este anul in care sistemul de etichetare a pneurilor va intra in vigoare.

Comisia Europeana va eticheta anvelopele in functie de eficienta energetica si performantele acestora. Astfel, pneurile vor reduce consumul de combustibil si vor duce la o mai buna protectie a mediului.

Comisia Europeana va impune noul sistem de etichetare incepand cu anul 2012. Implementarea pneurilor eficiente va duce la o economie de combustibili de pana la 6.6 milioane tone pana in 2020.

Etichetele vor fi similare celor care se folosesc pentru produsele electrocasnice. In aceste conditii, in clasa energetică “A” vor face parte anvelopele cele mai “verzi”, iar in ultima clasa, “G”, se vor incadra pneurile automobilelor cel mai putin eficiente.

Calculul eficientei energetice a pneurilor vor fi influentate de evaluarea aderentei si a nivelului de zgomot. Comisia Europeana a luat aceasta decizie ca urmare a succesului inregistrat in industria aparatelor electrice si electrocasnice si pentru a ridica nivelul legislativ in ceea ce priveste protectia mediului. In plus, performantele pneurilor ridica nivelul de siguranta rutiera si scade consumul de combustibil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru