Politia a gasit 12 vinovati in cazul pieselor de schimb Dacia contrafacute

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.04.2009
In urma unei anchete din perioada decembrie 2008-martie 2009, politia a intocmit 12 dosare penale pentru cei care au fost prinsi facand trafic cu piese Dacia contrafacute.

Esential

12 persoane au dosar penal intocmit in cazul pieselor Dacia contrafacute.

Oficialii Dacia au anuntat ca actiunile politiei derulate in perioada decembrie 2008-martie 2009 cu privire la cazul pieselor de schimb contrafacute au fost finalizate cu succes. Reprezentantii serviciilor de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului General de Politie din Bucurest si din teritoriu au derulat impreuna cu reprezentanti ai Automobile Dacia o serie de actiuni ce au avut ca scop stoparea fenomenului infractional de contrafacere.

In decursul anchetei, organele de politie au ridicat o serie de loturi de piese de schimb Dacia contrafacute. Printre piesele descoperite se regasesc seturi de placute de frana, filtre de ulei, filtre de aer si de motorina, aripi, capace de roti, toate destinate vehiculelor Dacia si Renault, dar si insigne si brelocuri care poarta logo-ul Renault. Pana in prezent politistii au intocmit 12 dosare penale.

Dacia a solicitat tragerea la raspundere penala si civila a faptuitorilor si distrugerea pieselor contrafacute. Solicitarea a fost facuta ca urmare a incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala, dar si pentru a proteja clientii de riscurile pe care le implica folosirea acestor piese. Masuratorile facute in laborator au demonstrat ca un vehicul echipat cu placute de frana contrafacute franeaza pe o distanta de doua ori mai mare si intr-un interval de doua ori mai lung fata de o un vehicul echipat cu placute de frana de origine.

Pe langa asta, uzura placutelor de frana contrafacute este de trei pana la patru ori mai mare decat cea a placutelor de frana de origine.

Via | Dacia

Taguri: Dacia, piese, politia

Comentarii (3)

  • @Automarket
    : )) :)) :)) :)) Belea articolul,ma bucur ca i-au prins..sincer :)) :)).
    Bravo. :D Mi-ati pus un zambet pe buze.Salut
    0 0
  • cineva
    sa vedem
    cati din ei o sa ajunga dupa gratii, eu zic ca niciunul , rog automarketul sa ma tina la curent daca se poate
    0 0
  • Bogdan
    teapa
    ce teapa mi-am luat si eu anul trecut cu 4 jante de tabla de logan luate din targ...noroc ca le-am scos la timp de pe masina ca acum nu mai apucam sa scriu. pur si simplu, prezoanele au iesi prin gaura de prindere..ziceai ca sunt din mamaliga rotile alea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru