Polo BlueMotion consuma 3,8 litri/100 km

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 20.07.2007
VW au reusit sa reduca consumul si emisiile de CO2 la modelul Polo dotat cu tehnologia BlueMotion.

In conditiile in care Comisia Europeana duce o lupta drastica cu incalzirea globala si cu limitarea emisiilor de CO2, producatorii auto trebuie sa se adapteze si lanseze tehnologii ecologice.

Volkswagen a reusit prin intermediul BlueMotion sa reduca cantitatea emisiilor de CO2 si sa se adapteze noilor cerinte europene. Volkswagen a reusit la modelul Polo BlueMotion sa reduca consumul cu o zecime de litru, ajungandu-se la un consum mediu de 3,8 litri/100km.

Pentru acest nivel, emisiile de gaze se situează la 99 g/km. Motorul 1.4 TDI, cu trei cilindri, ce dispune de un cuplu de 195 Nm permite rapoarte mari in cutia de viteze. Rezistenta aerodinamica redusa este o alta latura a filosofiei BlueMotion. Propulsorul TDI este echipat, in dotarea standard, cu filtru de particule diesel (DPF) si are un consum de numai 3,8 litri per 100 kilometri fata de 3,9 litri anterior.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru