Porsche Cayenne hibrid, consum de 8.9 litri/100km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.07.2007
Porsche a anuntat ca viitoarea generatie Cayenne si mult asteptatul Panamera vor primi propulsoare hibride.

Porsche este nevoita sa se alinieze cerintelor Uniunii Europene in materie de emisii CO2. Constructorul german de lux colaboreaza asadar cu Volkswagen pentru deszvoltarea unei tehnologii hibride, capabila sa reduca consumul si emisiile CO2.

Rodul acestei colaborari va fi un propulsor hibrid care se va regasi ca optional pentru viitoarea generatie Porsche Cayenne si pe mult asteptatul Panamera. Noul Cayenne este asteptat sa isi faca aparitia abia in 2010 si va fi capabil sa atinga un consum de doar 8.9 litri/100 km fata de modelul actual care inghite 12.9 litri/100km.

Informatiile privind echiparea viitoarelor modele cu tehnologie de reducere a consumului sunt oficiale si au fost oferite de Michael Leiters, directorul centrului de dezvoltare a hibridelor. Leiters a mai declarat ca viitoarea generatie a SUV-ului Cayenne isi va pierde din calitatile unui off-road-er autentic, acesta urmand sa aiba dimensiuni mult mai reduse decat actualul model.

De asemenea Wiedelin Wiedeking, CEO-ul Porsche, a cerut personal urgentarea operatiunilor de dezvoltare a noului Cayenne pe motiv ca interesul pentru vehiculele SUV este in scadere si pretul carburantilor sufera cresteri din ce in ce mai semnificative.

Comentarii (14)

  • !!!
    se duce de rapa toata industria auto !!
    Un zbor transatlantic consuma mai mult combustibil fosil decat un intreg sezon de f1 (sursa top gear) !!! asha ca nu masinile trebuiesc hibridizate (imbecilizate) ci avioanele .

    O zi buna !!!
    0 0
  • Dragos
    catre GT
    Si mai zbori tu cu un avion hibridizat aka "imbecilizat" sau recurgi la barca cu vele?
    0 0
  • pt GT
    Te rog sa nu iei de bune niste date aruncate aiurea de cineva, fie si top gear...

    Fa niste calcule si o sa vezi cam ce inseamna un avion si ce inseamna o masina dpdv al consumului si poluarii..

    Pe de alta parte, la masini avem alternative de reducere drastica a impactului asupra mediului. La avioane, tehnologiile curate sunt inca foarte departe, asa ca reducem de unde putem, daca vrem ca si copiii nostri sa respire aer curat.
    0 0
  • Dragos
    catre GT (2)
    Apropo. Se practica o politica de reducere a consumului si in domeniul aviatic. Numai ca aici, pentru a putea scoate un exemplar pe piata se petrec in medie 10 ani de la desen la produsul finit. Ca sa nu mai vorbesc de numarul de pasageri si/sau cargo ce poate duce la un singur transport un singur avion. Numai cu avionul ai banane proaspete din Egipt si flori din Olanda
    0 0
  • Circotasul Auto
    Cine are Porsche ...
    Cine are Porsche , nu il intereseaza cit consuma.

    Mai bine ar fi cu alcool .
    0 0
  • ooof
    Indivizi imbecilizati se trezesc scriind imbecilitati pe diverse forumuri. Iata un exemplu.
    0 0
  • stefan
    catre GT
    ... trebuiesc hibridizate (imbecilizate) ci avionele
    Hibrid nu are ceva comun cu imbecilizarea. Intelegi ? Si cu avionaele ce e
    0 0
  • Catre GT
    Catre GT
    masinile nu sunt imbecilizate. shi cine au porche sunt interesati cat consuma. toti sunt interesati cat le consuma masinile... faptu ca au bani sa bage benzina in ele nu inseamna ca nu sunt oamenii interesati cat le consuma masinile. shi faptu ca le fac sa consume mai putin le fac mai bune shi pt mediu. shi pt cei ce nu sunt interesati de mediu, vreau sa le zic ca ar trebui, pt ca uitati-va ce se intampla in romania, numai... nu vreau sa mai vorbesc de poli. asa ca ar trebui sa fim putini mai pozitivi in legatura cu hibrizii. uitativa pe www.calcars.org sa vedeti ce au facut americanii din toyota prius. mai economica, mai putin poluanta, capabila sa fie incarcata de la o sursa mult mai ieftina de combusibil. asa... shi cu avioanele daca te interesezi putin, "GT", o sa vezi ca o cursa cu avionu consuma mai putin decat daca ai avea masini care sa transporte tot atatia oameni cat intra in avion. so... mai intereseaza-te putin shi dupa aia vorbeste.
    0 0
  • si pe benzina consuma 9-10 l/100 km pana ajungi la 70-80 km/h cum depasesti viteza de la 80 in sus consuma cate 15-30 l/100 km
    0 0
  • si pe benzina consuma 9-10 l/100 km pana ajungi la 70-80 km/h cum depasesti viteza de la 80 in sus consuma cate 15-30 l/100 km asa e la orice masina cum mergi mai mult de 80 consumul este mult mai mare
    0 0
  • flaviu
    ce oameni...
    dak cineva are bani automat inseamna ca nu-i pasa cat cheltuie pe ea....pai in primu rand ala care are bani...dak i=o muncit shtie cum se fac banii....shi nu-i arunca asha lela in stanga shi-n dreapta..numa ala ce=o primit de-a gata poate sa fie iresponsabil cu un lucru cum ar fi banii..
    0 0
  • se stie cine
    FRECTIE
    Banuiesc k e motor v6 si consuma 8.9... la mers incet in gol (ralanti):)).De costat nu zice cat costa...dar pe pariu ca din diferenta de pret dintre modelul hibrid si cel normal , in cel normal bag combustibil pt cel putin 50 000 km. La fel si cu Toyota Prius...nu merita banii deci ...e o FRECTIE =))
    0 0
  • "Se stie cine" .... ma abtin sa vorbesc in stilui tau, ca nu e frumos.
    Vad ca mentalitatea e inca tot acelasi...nu ne intereseaza mediul, nu e treaba nostra, nu avem nevoie de hibride, ne permitem sa consumam 20 litrii pe 100, ca doar ne doare undeva....na, sa-ti spun ceva: nu eu stau in 50 grade, sau ma rog, atat a scris in stiri ca era in Bucuresti.
    Cei care cumpara hibridele, o fac cu un motiv bine intemeiat. Daca stii ce e acela, to make a statement, stii ce incerc si vreau sa zic. Ca sunt satuli de dependenta de unii, care se imbogatesc din vanzarea de petrol, de faptul ca mori pe strada (si nu numai din cauza caldurii) si lsita poate inca continua. Dar mai bine foloseste-ti putin mintea si gandeste-te ce vrei in viitor, tie si copiilor.
    (In paranteza, nu sunt tampit si imi plac si mie masinile calumea - Porsche :)) Restul am spui mai sus)
    0 0
  • formul 1
    deci din comentariile care le-am auzit un zbor transatlantic consuma mai mult decat formula 1 intr-un an......dar un mic amanunt ati uitat sa specificati....cum credeti ca se transporta toata tehnologia si masinile de la formula 1 din circuit in circuit?...cu carutza? , nu oameni buni , cu avioanele de la fedex , asha ca sa facem o reflexiune cine si cat consuma
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru