Porsche respinge diesel-ul

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.02.2007
Constructorul german a declarat oficial ca nu va folosi propulsoare diesel pentru niciunul dintre modelele sale. In schimb va dezvolta un motor hibrid care va echipa viitoarea generatie Cayenne.

Porsche a declarat ca nu va echipa nici unul dintre modelele sale cu motoare diesel, o mutare care i-ar fi adus mai aproape de respectarea normelor CO2 impuse de Uniunea Europeana. Exista insa informatii potrivit carora constructorul din Stuttgart va dezvolta o noua generatie de motoare hibride care sa echipeze noua generatie de SUV-uri Cayenne.

Uniunea Europeana a impus tuturor producatorilor din Europa un nivel al emisiilor de 130 g/km pana in 2012, desi vehiculase initial o cifra de 120 g/km. Noul Cayenne hibrid va reduce consumul de combustibil cu pana la 15% in comparatie cu versiunea non-hibrida. Tehnologia va fi dezvoltata in colaborare cu Volkswagen si Audi si va fi folosita si pe modelele Q7 si Touareg.

Noua generatie de Cayenne hibrid este asteptata sa intre pe piata la sfarsitul acestei decade. Este foarte probabil ca propulsorul hibrid sa fie mai puternic decat actualul V6 datorita fortei aditionale oferita de motorul electric.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru