Porsche se retrage oficial de la Salonul din Detroit!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.06.2007
Germanii au anuntat oficial retragerea de la Detroit. Motivul: Porsche nu se vinde bine in acea zona a SUA.

Absenta marcii Porsche de la Salonul Auto de la Detroit in acest an se va generaliza in urmatorii ani. Constructorul german a anuntat oficial faptul ca nu va mai participa la NAIAS, preferand sa se concentreze pe evenimente locale de atragere directa a clientilor.

Totusi, faptul ca Porsche renunta la cel mai mare salon auto din SUA nu inseamna ca isi va retrage modelele de la celelalte evenimente de acest tip. Astfel, Los Angeles, Chicago, Miami, Dallas, Toronto si New York vor gazdui inca modelele marcii.

Decizia este surprinzatoare la prima vedere, in conditiile in care 38% dintre exemplarele vandute de Porsche la nivel mondial sunt achizitionate de clienti din America de Nord. Justificarea renuntarii la Detroit vine din partea germanilor insotita de cifre: Porsche a vandut anul trecut in Michigan (capitala statului este Detroit) doar 290 de masini, in conditiile in care in California a fost depasita granita de 9000 de exemplare vandute.

Comentarii (4)

  • Stiu ei mai bine...
    De la 290 pana la 9000 e o diferenta uriasa...plus ca aceste expozitii au niste costuri foarte ridicate...totul se reduce la bani...
    0 0
  • D de la Cluj
    Asa zic si eu..
    Probabil daca au vanzari asa de mari in state(aproape 40% din total), dar au renuntat la un salon de promovare totusi, probabil ca stiu ei ce stiu si nu sunt singurele modalitati de promovare in State.
    Iar in ce ii priveste pe americani ei stiu de Porsche inca de prin anii '70-80, si cei fideli marcii sunt si acum la fel. Pe vremea aceea era o masina exotica si puternica ce putea lejer sa concureze cu "balenele" americane.
    0 0
  • prudentul
    capitala ?
    Capitala statului Michigan este Lansing. Detroit este cel mai mare oras din stat.
    0 0
  • AndreiRN
    Marca exclusivista
    Porche a fost si va ramane o marca de fite si nicidecum un mijloc de transport. Ei vand mai mult o imagine si un statut social si asta ii limiteaza la o piata redusa. Inainte nu aveau multa concurenta dar in zilele de azi iei doua masin mai performante cu pretul unui Porsche.
    Vor supravietui dar nu vor creste pe piata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru