Porsche-ul lui Beckham s-a vândut pentru 217.100 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
O casă de licitaţii a vândut fostul Porsche 911 Turbo modificat al lui David Beckham pentru 217.100 de dolari.

Fostul Porsche 911 Turbo al lui David Beckham a fost vândut pe internet contra sumei de 217.000 de dolari. Modelul era fabricat în 2008 şi primise o serie de modificări pentru a fi pe placul fotbalistului britanic. Mai precis, modelul Porsche a fost vopsit în nuanţa negru mat, a primib blocuri optice fumurii, un set de jante din aliaj uşor şi un interior custom din piele. Tetierele, volanul şi covoraşele au fost inscripţionate cu numărul 23, aferent tricoului pe care îl purta Beckham la echipa Los Angeles Galaxy.

Clientul nu a avut plăcerea de a cumpăra automobilul direct de la celebrul fotbalist, modelul fiind vândut prin intermediul unui dealer de automobile de lux. Preţul de achiziţie al modelului a fost de 100.000 de dolari, iar modificările au costat aproximativ 50.000 de dolari. Cei care au intermediat vânzarea automobilului au mizat însă pe celebritatea primului proprietar al automobilului, care ar fi trebuit să atragă un număr mare de fani. Desigur, vânzătorii ar fi avut şansa să câştige mai mulţi bani dacă ar fi avut un automobil cu postul de conducere pe partea dreaptă şi l-ar fi vândut în Marea Britanie, unde David Beckham se bucură de un număr mult mai mare de fani.

Un Porsche 911 Turbo nou are un preţ de pornire de 163.172 de euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Preţul respectiv înseamnă echivalentul a 216.884 de dolari americani.

Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, modelul are un preţ de pornire ceva mai mic, de 143.800 de dolari în versiunea decapotabilă. Aşadar, clientul a depăşit valoarea de nou de pe piaţa din SUA cu aproximativ 70.000 de dolari, fără să luăm în considerare faptul că vorbim de generaţii diferite ale lui 911.

Via | USAToday

Comentarii (3)

  • interesant
    1. pretul unui porsche 911 turbo e mai mic cu cca. 60-70 mii dolari in SUA decat in Europa
    2. modelul este podus in Germania si exportat in America
    3. se adauga pretul de transport/ taxe
    4. se adauga pretul de promovare a marcii/ produsului
    5. se adauga adaosul comercial
    6. simplist vorbind probabil costul de fabricare a unui porsche 911 turbo este mai mic de 100 mii dolari
    5 1
  • pretul de productie pt un 911 turbo se situeaza pe la 50000E ... daca iei in calcul doar piesele si manopera efectiva de la uzina .

    daca iei in calcul si costurile R&D, distributie, tot conglomeratul care tine in picioare marca dpdv economic si juridic, etc. O sa vezi ca pretul este cu atat mai mic cu cat se vand mai multe masini -- iar SUA este probabil piata nr. 1 pentru mai toate brandurile de lux.
    1 1
  • Masina de fotbalist, se vede de la o posta. De ce sa adauge el elemente de tuning mai rafinate, nu nene, trantim un negru mat ca bisnitarii si vopsim farurile cu spray. Bleah! Luminite la stergatoare si la evacuare are? Pacat de Porsche.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru