Portugao supercarao

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.09.2006
Vinci GT este numele primului supercar produs 100% in Portugalia. Acesta va fi lansat peste patru luni si va fi fabricat in serie limitata.

Dupa olandezii care fac furori prin casele de productie care creeaza supercar-uri pe banda rulanta, a venit randul portughezilor sa prezinte, deocamdata doar la nivelul de fotografii, viitoarea supermasina sport a poporului iberic: Vinci GT.

Noul model a fost produs printr-o colaborare intre Muzeul Automobilului din orasul Maia si Centrul pentru Excelenta si Inovatie in Industria Automobilului din Portugalia.Conceptul este etichetat ca fiind in linie “retro” – astfel se explica liniile exterioare comune – si este programat pentru prezentare la unul dintre cele mai cunoscute saloane de acest gen din Portugalia: Matosinhos Retro Auto Show.

Scopul supercar-ului portughez este de a demonstra capacitatea de creatie a industriei auto din aceasta tara. Pana astazi au fost alocate 3 milioane de euro acestui proiect iar constructorii spera ca productia sa se ridice la 50 de exemplare in doi ani. Primul exemplar va iesi de pe linia de productie peste patru luni. Acesta va dispune de un motor V6 de circa 300 de cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru