Premiantii ecologici

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.06.2006
O companie franceza a acordat, pentru al doilea an consecuitv, premii pentru cele mai non-poluante masini. Honda, Citroen si Toyota au cate un reprezentant in top.

S-a incheiat a doua editie a premiilor “Auto et Environment” (“Automobilele si Mediul”), create de Maaf Assurances, compania franceza anuntand cele mai “curate” masini din punctul de vedere al emisiilor poluante. Daca la prima editie, derulata anul trecut, compania a decis sa acorde marele premiu unui singur model (Toyota Prius), de aceasta data s-a votat cate un model castigator pentru fiecare tip de combustibil.

Juriul format din jurnalisti auto si specialisti in domeniu a decernat marele premiu la categoria “energie alternativa” modelului Honda Civic Hybrid, (109g CO2/km). In sfarsit, la categoria “Diesel” premiul i-a revenit lui Citroen C1 HDI 55 Pack (109g CO2/km), iar la “Benzina” a castigat Toyota Aygo 1.0 VVT-i (109g CO2/km).

Criteriile de jurizare au fost foarte exacte, in fiecare categorie fiind desemnat castigator modelul care reusea sa emita cat mai putione noxe. Astfel, la categoria “Benzina” s-a intamplat ca Citroen C1 si Peugeot 107 sa aiba exact aceleasi rezultate ca “sora” lor, Aygo.

In aceste conditii, premiul s-a acordat masinii care a reusit sa emita cat mai putin oxid de azot si hidrocarburi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru