Premiera: Cadillac BLS Wagon se prezinta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.07.2007
Cadillac a lansat primul break din istoria sa. BLS Wagon se va adresa pietei europene.

La Salonul Auto de la Frankfurt Cadillac va introduce primul model break din intreaga sa istorie de 104 ani: BLS Wagon. Break-ul va imbogati gama modelului BLS, lansat la finele anului 2006 si se va adresa in special pietei europene. BLS Wagon pastreaza designul berlinei fiind insa mai lunga cu 3 cm (4716 metri). Spatiul oferit de portbagajul noii variante este de 416 litri, 1285 de litri atunci cand bancheta spate este rabatata.

Designul frontal este asemanator cu cel al variantei sedan, spatele imprumutand insa liniile formei trapezoidale ale logo-ului Cadillac. Constructorul american a pregatit pentru varianta break a modelului BLS mai multe motorizari noi, mult mai puternice. Va exista asadar un turbodiesel de 1.9 litri si 180 de cai putere, motor dezvoltat impreuna cu Fiat care echipeaza deja noul Saab 9-3.

Motorizarile pe benzina includ doua propulsoare cu patru cilindri de 2.0 litri care dezvolta 175 si 210 cai putere si o versiune de top, un V6 turbo de 2.8 litri si 255 cai putere.

Gama de motorizari va include si un propulsor capabil sa functioneze pe bio-ethanol. Cadillac va oferi o transmisie manuala cu sase rapoarte sau doua cutii automate, secventiale, cu cinci sau sase trepte.

La interior luxul se pastreaza: volan imbracat in piele, ceas analogic plasat in mijlocul plansei de bord, sistem de comunicare si divertisment Bose, sistem de navigatie cu DVD si touch screen, conexiune Bluetooth cu comenzi pe volan.

Cadillac BLS Wagon va fi disponibil in trei variante de echipare: Business, Elegance si Sport. Versiunea de baza a modelului va include: jante de 16 inch, ESP, computr de bord, inchidere centralizata, climatizare si cruise control. Pe versiunea Elegance vor exista insa jante de 17 inch, senzor de ploaie, climatizare bi-zona si insertii de lemn. Pentru cei care prefera versiunea Sport, Cadillac ofera: jante de 18 inch, suspensii McPhearson modificate, faruri cu xenon si insertii de aluminiu.

Comentarii (3)

  • pret ?
    aproape ai spus totul despre masina dar pretul ?
    0 0
  • Danutzky
    clar
    or vrea ei sa atace europa... dar cu asta... poate altadata :))... inca nu imi revin din soc de cand am citit ca noul saab are motor dezvoltat cu fiat :|
    0 0
  • NEBUNU
    CADILLAC BLS WAGON...
    un mare plus la motorizari.......in special 1.9 diesel si 180 de cai......Pt Danutzky: nu trebuie sa te miri pt ca GENERAL MOTORS are radacini mari.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru