Premiera: Dodge Demon Concept

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.02.2007
Dodge va prezenta la Geneva noul sau miniroadster intitulat Demon. Inspirat de Mazda MX-5, Demon Concept va ataca un sector de piata nu foarte concurat.

Astazi Dodge a ridicat embargoul asupra mult vehiculatului sau model miniroadster. Seamana mult cu MX-5 dar se numeste Demon si va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva. Comparatia cu Mazda MX-5 nu este intamplatoare, deoarece chiar oficialii Dodge au recunoscut ca s-au inspirat dupa modelul japonez atunci cand au realizat designul conceptului Demon. Miniroadsterul american este mai scurt decat MX-5, dar este mai lat, mai inalt si mai greu.

Demon a fost construit in premiera pe o platforma noua, care nu a mai fost folosita pana acum la nici un alt model. In privinta motorizarii, lucrurile nu mai sunt atat de noi, micul Dodge preluand un propulsor deja existent, de 2.4 litri si patru cilindri care produce 172 de cai putere. Transmisia manuala in sase trepte distribuie puterea motorului rotilor din spate. Oficialii Dodge au afirmat ca Demon va folosi mai multe motorizari, printre care si propulsoarele de 1.8 si 2.0 litri World Engine. S-a vorbit chiar si de un motor de 300 de cai putere, probabil cel care echipeaza in prezent modelul Caliber SRT-4.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru