Premiera la Londra: Fiat 500 electric

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Nice, Micro-Vett si Fiat vor prezenta la Salonul Auto de la Londra noul Fiat 500 electric.

Esential

120 de km va fi autonomia modelului electric Fiat 500.

Compania britanica Nice, specializata in constructia de automobile electrice, si Fiat au pregatit o lansare mai mult decat inedita in cadrul Salonului Auto de la Londra.

Este vorba despre Nice Micro-Vett e500, primul Fiat 500 electric. Masina Anului 2008 in europa a primit o ingrijire speciala din parcea britanicilor de la Nice, responsabili pentru modelul electric MyCar, prezentat tot la Londra, si Micro-Vett, al doilea producator de vehicule electrice de pe Batranul Continent.

Italienii de la Micro-Vett sunt responsabili cu pregatirea sistemului de propulsie. Desi nu exista inca detalii oficiale, se stie ca modelul Fiat 500 electric va fi propulsat de o baterie pe litiu-ion care ofera o autonomie de 120 km. In plus, e500 poate ajunge pana la viteza maxima de 96 km/h.

Conform datelor preliminare, Fiat 500 in versiune electrica va fi produs intr-un numar limitat, necunoscandu-se inca pretul de pornire.

Via | Nice 

Taguri: 500, E500, Fiat, Micro-Vett, Nice

Comentarii (3)

  • sunshine64sm
    Pare sa fie o masina buna
    La 120 Km autonomie, si 96 Km/ora pare sa fie tentanta masina. Nu se stie inca pretul. Dar nu se compara cu alta aiureala de masina electrica, facuta in Hong Kong, cu 60 Km autonomia, 60 Km/ora maxim si 11.000 de euro si ceva... Asteptam primele prototipuri :D
    0 0
  • Fiat 500
    Stai linistit ca pretul o sa fie aproape dublu fata de cea din asia.
    Pretul la un Fiat 500 normal cu motor pe benzina este destul de marisor si il depaseste deja pe modelul electric din Asia, asa ca sa ne asteptam la un pret destul de marisor.
    0 0
  • Mini-romanu'
    Pret mare, costuri mici ...
    ... sau cel putin asta e speranta cand vrei un electric.

    Oricum un mini de succes, bun pentru oras, devine ideal cu o propulsie mai ieftina (nu chiar ieftina ca mai costa curentu', costa si bateriile de te rup cand le schimbi) si poate ca e mai eco (sunt atatea analize si pareri pro si contra, ca nu mai stiu ce sa zic, nefiind specialist).

    Ce este clar e ca este o alternativa atractiva ... mai schimbam si noi combustibilii conventionali ... se misca bine macaronarii!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru