Premiera: Noul Jaguar XKR-S, versiune mai rapida

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.03.2008
Jaguar a dezvaluit la Salonul de la Geneva o versiune mai rapida a coupe-ului XKR, care se va vinde in 200 de exemplare.

Esential

420 de cai putere dezvolta propulsorul instalat pe Jaguar XKR-S
280 de km/h este viteza maxima, limitata electronic, al noii editii speciale Jaguar XKR-S

Jaguar a pregatit pentru Salonul Auto de la Geneva o versiune mai performanta a coupe-ului sportiv XKR. Botezat XKR-S, noua versiune va fi una exclusivista, constructorul britanic planuind sa produca doar 200 de exemplare care sa fie vandute doar pe teritoriul Europei.

Intre versiunea de baza si cea nou lansata de Jaguar la salonul elvetian exista diferente majore, atat la nivel exterior cat si la nivel interior. Sub capota insa, viitorii proprietari ai editiei speciale vor avea parte de o surpriza.

Desi pastreaza propulsorul V8 supraalimentat de 4.2 litri si 420 de cai dar si transmisia automata cu sase trepte, noul XKR-S a primit o noua unitate electronica de control (ECU), care ii permite sa atinga o viteza maxima, limitata electronic, de 280 km/h, cu 30 de km/h mai mult decat versiunea standard.

Pentru a face fata noului aport de putere, inginerii britanici au modificat suspensiile si au recalibrat sistemul Computer Active Technology Suspension (CATS). Si sistemul de franare a fost inlocuit cu unul de performanta Alcon R cu discuri de 400 mm pe fata si 350 mm pe spate si etriere cu sase pistoane, de culoare rosie.

La exterior noul kit aerodinamic modifica radical look-ul sportivei britanice prin redesenarea spoilerelor fata si spate, largirea prizelor de aer laterale si inlocuirea deflectorului spate.

Vopseaua de culoare neagra "ultimate Black" si jantele Vortex de 20 de inch din aliaj completeaza look-ul agresiv.

Interiorul a fost si el personalizat cu atentie, pasagerii fiind tratati cu tapiserie din piele in doua culori si cusaturi contrastante, instrumentar de bord revizuit, padele in spatele volanului si un sistem audio cu surround de 525W si inalta fidelitate.

Vanzarile noului Jaguar XKR-S vor demara in Europa in aceasta vara.

via | CarScoop

Taguri: Jaguar, XKR, XKR-S

Comentarii (4)

  • Iete na...
    Jaguar is ZERO!!!
    0 0
  • WeatherMan
    Reply
    Bun, ia-ti tu BMW si lasa pe altii sa admire o masina serioasa :P
    1 0
  • mitica
    jaguar
    Cum vanzarile vor demara in vara daca eu am vazut in Braila asa ceva ?
    1 0
  • jaguar
    pai daca tie ”iete na” nu iti palce jaguar nu mai comenta si alsa alti sa comenteze s jaguar e o masina excelenta pe care nu sio permit multi are niste performante uimitoare s e foarte dinamica si sportiva
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru