Preview VW Tiguan

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.03.2007
Volkswagen va lansa in 2008 noul SUV compact Tiguan. Se estimeaza ca pretul lui va incepe de la 18.000 de euro.

Viitorul model Tiguan va semana foarte mult cu conceptul prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles. Ultimul rendering, publicat de „Motor Authority”, confirma aceasta supozitie.

Conceput ca un rival pentru Hinda CR-V si Toyota Rav 4, noul Tiguan va avea o bancheta rabatabila in spate, ridicand capacitatea de locuri la 5. Diferenta cea mai importanta a versiunii de serie fata de concept este vizibila in partea frontala a modelului, in forma aripilor, mai putin musculoase si in cazul dimensiunilor jantelor.

Tiguan este conceput pe o versiune imbunatita a platformei lui VW Golf, avand dimensiuni mai mari pentru latime si pentru inaltime.

Sub capota lui Tiguan vor fi disponibile diesel-ul Bluetec si propulsoarele FSI pe benzina. Mai exact, motorizarile asteptate pentru Tiguan sunt formate din dieselul de 2.0 litri „Clean TDI” Bluetec, prezentat la Los Angeles si estimat la putere de 170 CP si motorul TFSI de 2.0 litri si 200 CP. Motorul V6 de 2.6 litri si 280 CP va reprezenta cea mai puternica versiune de motorizare disponibila pentru Tiguan.

Preturile la Volkswagen Tiguan vor incepe de la aproximativ 18.000 de euro. Modelul va fi lansat pe piata din 2008.

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Greseala mica
    Hinda CR-V. Mica greseala tipografica.
    Masina arata bine si eu sunt un fan al motorizarilor pe motorina. Cam tarziu apare dar sa fie binevenita. Piata SUV este in declin acuma.
    0 0
  • prudentul
    si totusi...
    Mica nelamurire.Imaginea nu pare randata(creata pe calculator). E o fotografie normala a unui model existent, chiar daca doar prototip. Nu?
    0 0
  • MIHUT NICOLETA
    parere tiguan
    Sunt foarte entuziasmata de noul model VW Tiguan .Este elegant si mi-ar place foarte mult sa il conduc .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru