Primarul din Praga, pacalit de taximetristi

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.08.2007
Primarul capitalei cehe s-a deghizat in turist italian pentru a testa onestitatea taximetristilor din Praga.

Nu numai Bucuresti-ul se poate plange in privinta onestitatii taximetristilor. Se pare ca in Praga problema este mult mai grava, ispravile taximetristilor avand efecte negative chiar si asupra turismului local.

Un ziar local, care s-a ocupat indeaproape de acest caz a facut presiuni asupra autoritatilor pentru a lua masuri impotriva taximetristilor care pacalesc turistii. Astfel insusi Pavel Bem, primarul capitalei cehe, a fost pus in situatia de a incerca sa faca o plimbare cu taximetristii locali. Primarul s-a deghizat intr-un turist italian si a calatorit timp de o zi cu taxiurile din Praga.

Rezultatele nu au intarziat sa apara: pentru o calatorie care costa in mod normal 4 euro, Pavel Bem a platit 26 de euro. Intr-o alta situatie, cand "turistul" a declarat ca nu dispune de moneda locala si s-a oferit sa plateasca in euro, taximetristul a perceput un tarif cu 200% mai mare decat cel indicat de aparatul de marcat.

La sfarsitul zilei primarul a fost total nemultumit de comportamentul fraudulos al taximetristilor si a anuntat masuri represive asupra celor care vor mai insela turistii.

Mai mult decat atat, primarul a anuntat ca va dispune efectuarea unor controale ale unor agenti incognito, care sa verifice corectitudinea taximetristilor.

Pana cand situatia se va reglementa, Pavel Bem a facut un apel la turistii care vin in Praga, indemnandu-i pe acestia sa intrebe pretul calatoriei inainte de a se urca in taxi.

Comentarii (8)

  • Iulian
    Mama ce noutate...
    Felicitari echipei automarket pentru stirile proaspete! Dupa imagini,baniuesc ca stirea e din noiembrie 2007, ca altfel e cam rasuflata...
    0 0
  • superxaba
    primarul necunoscut
    Eu nu pot sa cred ca cineva nu-l recunoaste pe primarul orasului sau daca-i urca in masina, si daca are sapca si/sau ochelari de soare.
    Pare cam ciudat.
    Sau domnul Bem a castigat alegerile fara a fi cunoscut, sau taximetristii-s apolitici total.
    0 0
  • hehehe
    genial :)
    0 0
  • assasin
    as da
    pe cind si la noi
    poate mai scapa de maimutele astea de pe sosele
    0 0
  • Un cetatean
    Primarul in taxi
    Il vedeti pe Videanu plimbandu-se cu taxiul prin Bucuresti? Sa fim seriosi...

    Aceasta metoda este aplicabila in statele unde populatia are asteptari mai mari decat a avea o turma cu cel putin 100 de oi de unde sa poata pornii afacerile din domeniul imobiliar cu statul roman...
    0 0
  • marfa
    asa le trebuie dar trebuia sa vina la noi sa vada cat le loa pentru o cursa :))
    0 0
  • Greseli, greseli..de logica
    Mai intai asa cum au spus si alti posteri, primarul Bem a vrut sa fie un Cuza modern al Pragai si totusi sa nu il recunoasca nimeni? Hai ma leshi..Si imi explica si mie careva cum e costumatia aceea de turist? Exista undeva in magazine special explicitata si expusa in mod diferit de restul ocaziilor?

    Apoi daca stai sa imparti 26 euro la 4 euro iti da ca cei 4 euro intra de cel putin de 6 ori si considerand ca 4 este 100% inseamna ca soferul de taxi creste pretul cu cel putin 600%.
    0 0
  • mircea
    videanu este tartorul
    videanu este cel mai mare hot din bucuresti.taximetristii sunt mici copii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru