Primarul le cere locuitorilor sa nu mai cumpere masini

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 10.07.2007
Primarul din Shenzhen (China), localitate cu 10 milioane de locuitori, a facut acest apel disperat catre populatie.

La nord de Hong-Kong se afla metropola Shenzhen , o asezare urbana de circa 10 milioane de locuitori. Primarul acestei localitati, Xu Zongheng, a facut un apel oficial catre populatia orasului sa se abtina de la cumpararea de masini.

Apelul primarului este un gest disperat, in conditiile in care orasul Shenzhen are mari probleme cu traficul si cu poluarea.

Ritmul de cumparare a masinilor a crescut vertiginos in ultimii ani, iar oficilitatile chineze n-au putut face acestui fenomen. Dezvoltarea retelei de drumuri in cadrul metropolei chineze nu a putut tine pasul cu volumul tot mai ridicat al vanzarilor de masini, lucru care a dus la imposibilitatea de a circula.

De asemenea, 70% din cantitatea de poluare este cauzata de masini, problema serioasa intalnita si in alte metropole din China.

Comentarii (5)

  • laurro
    !!
    asa o sa fie si la noi ! e mai simplu decat sa construesti pasaje subterane sau supraterane, linii de centura sau sa modernizezi caile de acces actuale ! mai bine cu tramvaiul tovarasi !! ca aia pe care i-am votat, asa merg !!
    0 0
  • ma surprinde faptul ca o problema deloc recenta cum e aglomeratia si poluarea cauzata de auto, nu ii face pe producatori sa schimbe ceva. Pot incepe cu gabaritul: cele mai multe masini din traficul urban umbla cu 1 max 2 persoane. deci sa conceapa o masina de latimea motocicletei cu 2 pes dispuse una in fata celeilalte
    0 0
  • johny BOY
    ....??
    si tu ti-ai cumpara asa ceva? ca pun pariu ca ti-ai lua ceva cu "croame" multe, portbagaj mare ptr plasuta de la piata, 5m lungime ca da bine... stii tu...
    0 0
  • inghesuiala frate
    ...aveti putina rabdare ca in mai putin de 5 ani se vor bloca,, la propriu multe metropole ale lumii din cauza aglomerarii...de poluare nu mai vb. ...toate astea ma duc cu gandul la DAY AFTER TOMOROW............
    0 0
  • China trece de la bicicleta si trocarici la automobil. in curand SUA va fi detronata din topul celor mai mai poluatori.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru