Primul Aston Martin al lui James Bond, vândut cu 4.6 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.10.2010
Modelul original Aston Martin DB5 folosit la filmările peliculelor James Bond Golfinger şi Thunderball a fost vândut la o licitaţie pentru 4.6 milioane de dolari.

Celebrul Aston Martin DB5 care a fost prezentat în câteva pelicule din seria James Bond a fost vândut în cadrul unei licitaţii contra sumei de 4.6 milioane de dolari. Modelul este primul exemplar folosit la filmările peliculelor Goldfinger şi Thunderball. Printre elementele speciale de care beneficia acest model erau sistemul de schimbare a plăcuţei de înmatriculare spate prin apăsarea unui buton, panou acoperiş detaşabil pentru aruncarea scaunului pasager şi mitraliere amplasate în spatele stopurilor escamotabile.

Modelul este echipat cu un motor cu şase cilindri în linie care furnizează 282 CP şi are o viteză maximă de aproximativ 233 km/h. La debutul său pe piaţă în 1964, Aston Martin DB5 accelera de la 0 la 100 km/h în 7.1 secunde. Din 1969 până în prezent, modelul are acelaşi proprietar şi a fost văzut foarte rar în public. O bună parte din cei 40 de ani în care a fost în proprietatea lui Jerry Lee, modelul a fost depozitat într-un spaţiu special.

Specialiştii de la RM Auctions au restaurat modelul pentru a atinge un nivel corespunzător al siguranţei şi performanţelor.

Sistemul de evacuare, ambreiajul, frânele şi nu în ultimul rând, motorul lui Aston Martin DB5 a primit atenţie de la specialiştii casei de licitaţie britanice înainte de vânzare. Banii obţinuţi în urma vânzării vor fi donaţi pentru a sprijini fundaţia Jerry Lee, creată pentru a rezolva problemele asociate cu sărăcia.

Via | CNN 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru