Primul Audi A5 se dezvaluie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.02.2007
Site-ul dedicat in intregime viitorului model A5 a publicat in premiera imagini cu automobilul asteptat sa-si faca debutul la Geneva.

Imagini in premiera ale noului Audi A5 au fost publicate pe site-ul oficial, dedicat in intregime modelului.

Audi A5 nu difera cu mult de fotografiile spion publicate in decursul acestui an. Dimensiunile sale sunt mai mari decat ale actualului A4 sedan, desi se asteapta sa fie un rival pentru Seria 3 de la BMW. A5 este primul model Audi care este construit pe o platforma noua, modulara, asteptata sa fie folosita si pentru noile generatii de A4 si A6 sedan, precum si de A8 in varianta cu ampatament marit.

Dimensiunile foarte mari fac din A5 o masina spatioasa. La interior avem de a face cu scaune sportive, volan si schimbator imbracate in piele si finisaje din aluminiu. Imaginile au dezvaluit ca modelul va fi disponibil cu un motor V6 TDI de 3.0 litri, unul V8 FSI si unul V6 FSI de 3.2 litri. Aceste variante de motorizare vor fi urmate de altele si mai puternice pentru modele de performanta ca S5 si RS5.

Toate modelele, cu exceptia versiunii de baza echipata cu transmisie fata, vor adopta sistem de tractiune integrala quattro.

Transmisia va include o cutie manuala conventionala cu 6 trepte, un multitronic Audi CVT sau un S-tronic cu doua comutatoare.

Aceste informatii sunt doar preliminare. Vom reveni cu mai multe detalii odata ce Audi va lansa un comunicat de presa oficial.

Comentarii (27)

  • Leutzu
    Jmecher
    Se pare ca o sa ii ia fata lu` A3
    0 0
  • SuperstarDriver
    Beauty and the beast...
    Se pare ca audi demonstreaza ca sunt cei mai buni si fac cele mai rapide si mai frumoase masini din lume...iar A5-ul nu este deloc o iesire de la regula, ba din contra...nici nasul greu nu mai e,raportul maselor va fi exact 50/50 quattro va fi 40/60 sau 30/70 pt RS5...eu zic ca audi chiar nu mai poate fi invins...
    0 0
  • rullz
    pacat ca e diesel... un motor de vw r32 mergea mai bine
    0 0
  • ma Leutzu, ce legatura are asta cu A3?
    si pt fraierii care nu stiu sa scrie si sa vorbeasca corect : ce inseamna jmecher ?
    0 0
  • Moloz
    am testat 330 xd coupe si cred totusi ca au de mancat un pic cei de la audi ca sa le faca fata la seria 3 coupe.dar ce iese pe poarta fabricii conteaza pana la urma,nu?oricum rau nu arata.
    0 0
  • bmw
    eu zic ca mai au pana sa le faca fata bmwurilor :))
    0 0
  • Daniel Walker
    Praf si pulbere ...
    Nu va uitati ca mai toate autovehiculele germane au ajuns la un standard ridicat iar diferentele intre ele sint practic insesizabile ? Sunt subiective afirmatiile ca cutare marca este mai buna decit cutare alta marca ... Fabricantii unitatilor componente sint tot Bosch , Marelli , Valeo si alte citeva firme . Caracteristicile tehnice si optice sint confundabile ...
    Traim intr-o epoca a globalizarii profunde unde diferentele intre firme sint doar la nivel de mici nimicuri ... dotari sau extra-optiuni . Performantele unitare la aceleasi cilindree , indiferent de marca sunt similare sau in limite de departajare de doar citeva procente .
    Ceea ce Audi ne prezinta mai sus , celelalte mari firme germane ori au realizat deja , ori sunt pe cale sa repete performantele constructorului din Ingolstadt .
    Asadar , mirati-va dar nu va extaziati ... Incercati sa vedeti partea frumoasa a lucrurilor ... Nemtii pot mai mult si vor da mai mult ...
    Trebuie doar sa aveti rabdare .
    Cu stima ,
    0 0
  • MAI SUPERDRIVE
    UNDE AI AUZIT TU CA AUDI ESTE CEA MAI BUNA MASINA, DACA TE INTERESEAZA AUDI A FOST SUFLETUL FIRMEI LAMBORGHINI SI ARE TRASATURI DE MASINA FURIOASA DAR ESTE DEPARTE DE CEA MAI BUNA MASINA DIN LUME SI SA STII CA ASTIA DE LA AUDI NU VOR INTRECE CU NIMIC SI NEVER MASINILE DE LA BMW, NICI LA RAPIDITATE NICI LA NIMIC, MAI CITESTE MAI MULTE STIRI SA VEZI SI TU CE INSEAMNA BMW. CE SA SPUN, AU SCOS SI ASTIA DE LA AUDI INCA UN MODEL IN 3 USI MARE LUCRU, CRED CA AUDI A3 ESTE MULT MAI SPORTIV DECAT A5-UL ASTA SI PROBABIL SI MAI ECONOMIC.
    CU STIMA UN IMPATIMIT DE CURSE CU BMW-URI
    0 0
  • INCA CEVA
    DACA TOT MAI CREZI CA AUDI ESTE CEA MAI RAPIDA MASINA DE SERIE SAU CE AI MAI SP TU MAI SUS,PRIVESTE LA SERIA 6 CARE ARE CU O SUTA SI CEVA DE CAI MAI PUTIN DECAT M6 SI AJUNGE LA 331KM/h, APOI SA INCEPI SA SPUI PAREREA TA, GANDESTE-TE LA CE VITEZA AJUNGE M6 SI MAI VORBIM.
    0 0
  • sisupower
    viteza record
    Hello
    Din cate imi aduc aminte la masini de serie, berline, Mercedes E AMG sau Brabus(nu mai stiu exact)detine recordul de viteza, undeva pe la 400km/h.
    Corectii?
    Arrivederci.
    0 0
  • excelent
    da, e foarte tare masina chiar merita testata(cumparata cine isi poate permite ) parerea mea e ca audi se ridica din ce in ce mai sus nu ca ar fi fost vre-o-data jos, dar ca si interior , motorizare , exterior este in top ( pt cunoscatori)
    0 0
  • excelent
    girl
    aaa si inca ceva cine spune ca BMW este pe primul loc se insala mai conteaza si aspectul interior si confortul pe care audi il poate oferi cu usurinta
    0 0
  • Charles
    Ce de specialisti!
    Ma intreb oare cati dintre voi chiar au avut ocazia sa conduca modelele din aceeasi clasa de la Audi, BMW, VW, Mercedez, Toyota, Chrysler, etc?
    Eu am condus foarte multe. Dupa parerea mea BMW este DE DEPARTE cel mai bun ca medie intre performante, confort, siguranta, aspect urmat de Mercedez si Lexus. Audi e pe undeva pe locul 5-6 in clasamentul meu. Sper ca cei care fac afirmatii atat de categorice in ceea ce priveste un model chiar stiu despre ce vorbesc si nu judeca doar dupa poze si dupa cum "suna". Stima!
    0 0
  • Mercedes
    fiecare cu parerea lui si gata ii clar ca BMW si MERCEDES si primele in top asa ca pliscu mic :P hai cius cat despre audi la cate curse ati vazut vreun audi sa castige :))) :P ? stima :))
    0 0
  • Sunteti full de informatii !
    Ramaneti pe faza, caci nu se stie, poate la batranete le puteti recomanda nepotilor un model anume pentru ca deocamdata aceste masini nu pot fi puse in valoare pe strazile si "autopistele" din RO.
    0 0
  • bmw???????
    PENTRU TOTI FANII BMW CARE NU AU AFLAT :CIFRELE DE VANZARI LA BMW SUNT DE ANI BUNI IN SCADERE SI NICIDECUM IN CRESTERE. PE CAND AUDI IN ULTIMII 11 ANI CRESTE CA VAZARI SI CA SEGMENT DE PIATA CARE-L OCUPA. DUPA PORSCHE ESTE A DOUA FIRMA CARE INREGISTREAZA CRSTERI DE VANZARI SEMNIFICATIVE DE LA AN LA AN. OARE DE CE BMW NU CRESTE IN VANZARI LA FEL CA AUDI? DACA VREI MASINA DE CURSE NU ITI CUMPERI BMW....ITI IEI UN EVO SAU WRX STI.DA PENTRU TOTI CARE VREA SA PARA CEEA CE NU SUNT E BUN SI UN BMW.IN FOLCLORUL GERMAN CIRCULA UNELE ZICALE DE CEEA CE INSEAMNA BMW ( Bayerisches MistWagen= MASINA BAVAREZA DE RAHAT SAU BEI MERCEDES WEGGEWORFEN= aruncat de Mercedes
    Respecte pentru impatimitii de masini
    0 0
  • Intreba cineva la cate curse a castigat Audi... In orice caz a castigat mult mai multe curse decat BMW si Mercedes in ultima vreme.
    De 7 ani de zile Audi face legea in cursele de anduranta si la Le Mans. Si ultima data a castigat Le Mans cu un motor diesel.

    Cele mai mari revolutii in motorsport in ultimii 30 de ani Audi le-a facut.
    0 0
  • urmeazati_visul
    diau ziar
    EEEE 10(Silentioasa la max) motor super puternic ... Viteza n cateva s are ;) are zvac si an a 5 viteza o pup singur:*:*:*:*:
    0 0
  • AudiRules
    bmw sux
    mi-a placut si imi place bmw, dar in ultimii ani e de rahat. Danny zicea bine, vrei sport iti iei wrx sau evo si as mai spune...r32:) cat despre cursele castigate de bmw in ultimii ani...nu tin minte sa fi adus ceva inovatii in domeniu. s-au cam plafonat, exceptie a facut seria 6 cand a aparut si cam aici se termina "arta" bmw din ultimii ani. audi in schimb a facut progrese mari, iar masinile sunt cu mult inaintea timpului. vezi a6 modelul din 2000 care si azi inca face fata noilor tendinte. oricum pana la urma e o chestie de preferinte:)
    0 0
  • imi place mult audi sunt un mare fun pot spune ca A5 va rupe gura multor marci de pe piatza.din cat stiu singura marca cu care se bate in germania este mercedes,pt ca BMW nu stiu un model in afara de seria 6 care ar putea concura cu modelele de la audi
    0 0
  • ba asta mercedes zimi si mie de a saracit asa mult bmw in ultimii ani nu a venit pe piata decat cu un singur model seria 6 in timp ce audi a scos Q7 A5 RS4 si nare rost sa mai zic in plus a inventat tehnologia tdi si a facut un motor de 650 de cai cu care a castigat cursele de la le mans nush nu prea am auzit de bmw pe acolo
    0 0
  • si mai e inca ceva as vrea sa vad un model bmw care sa poata concura cu audi RSQ concept.sa va aud ce model are bmw asa?
    0 0
  • gabi negru
    comentarii
    tare masina dar ca sa poti ca sa o ai trebuie vorbit cu cei de ,sus' sa faca si sosele ,PS.a visa nu costa nimic asa ca putem visa A5...pana la adinci batraneti
    0 0
  • E super,dar in cati ani poate sa-si cumpere un roman cu un salariu mediu o asa masina?
    0 0
  • mereu audi
    cik la cate curse a castigat audi
    uite cursa de 24 de ore de la le mans, voi vb doar k sa va aflati intreaba aici. toti au mers , au testat audi, bmw, mercedes, voi chiar credeti tampeniile astea. de la o piulita pana la cea mai importanta piesa a masinii audi ramane pe primul loc. dak ati vedea cum se fabrica aceste masini ati spune k nu sunteti pe planeta pamant. mai bine dati doar mess. de gen da super tare masina nu va mai compolicati aiurea k sunteti praf majoritatea.
    No respect
    0 0
  • HHMMM....
    tot ce am citit aici nu are legatura cu masina anului 2008.
    nici BMV nici AUDI nu vor avea privilegiul de a fi masina anului.
    masina anului este o masina fiabila,vanduta si ieftina.(de exemplu fiat panda,o masina destul de urata dar a iesit masina anului nu?)
    Audi poate avea nota 10 din partea mea pentru design,traditie,calitate viteza etc...
    dar pentru masina anului sunt cu totul alte criterii urmarite..
    0 0
  • buggati
    audi niciodata nu o sa intreca bugatti care este o subdivizie a vw
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru