Primul hibrid Volvo va fi lansat in 2012

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.04.2010
Volvo va lansa un hibrid incarcabil la priza in cursul anului 2012. Nu se cunoaste insa care este modelul de baza pentru dezvoltarea primului hibrid din istoria suedezilor.

Primul model hibrid Volvo va aparea pe piata in 2012, intr-un moment in care producatorii europeni de masa, precum Volksagen sau Renault, se vor pregati de lansarea primelor lor modele 100% electrice. Suedezii prefera insa sa nu faca saltul atat de brusc inspre masinile electrice, abordand in prima faza segmentul hibrizilor plug-in (a caror baterie electrica poate fi reincarcata la o priza obsinuita).

"Angajamentul nostru ecologic nu se opreste insa la teava de esapament a masinilor noastre. In ochii nostri, responsabilitatea incepe cu lantul ed furnizori si trece prin productia, utilizarea si reciclarea produselor noastre", a declarat Stephen Odell, persedintele general Volvo Cars.

In acest moment nu se stie care va fi modelul care va inaugura linia hibrida Volvo, insa surse din cadrul constructorului suedez au aratat ca C30 va fi primul hibrid din istoria constructorului suedez.

via | Auto Plus

Comentarii (1)

  • e logica treaba, insa nu sunt de acord cu ei daca pun motorul pe o masina cu 2 usi!?! treaba e luata de la ford, ei castigand masina anului in sua cu ford fusion hybrid care merge in modul electric pana la 70km/h. e tare faza sa te plimbi prin oras doar cu motorul electric..
    bafta mare, ce sa zic!
    ps: ati vazut cele 4 masini EV de la renault? search the internet..!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru