Primul SUV Citroen: C-Crosser

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.02.2007
Constructorul francez va prezenta la Salonul Auto de la Geneva primul sau SUV, intitulat C-Crosser.

Citroen va debuta la Salonul Auto de la Geneva cu primul sau SUV, intitulat C-Crosser. Automobilul va intra in vanzare in vara acestui an si va completa gama larga de modele a celor de la Citroen. Liniile dure, configuratia flexibila a scaunelor (5+2), motorul diesel puternic dar ecologic si tractiunea integrala vor face din C-Crosser un concurent puternic pe piata SUV-urilor.

Xavier Duchemin, managing director al companiei franceze, a afirmat ca C-Crosser "va adauga o noua dimensiune gamei largi de modele Citroen. Noul model va asigura satisfacerea nevoilor publicului larg, fie ca este vorba de un SUV, de un MPV sau de un supermini."

Designul exterior al lui C-Crosser radiaza vitalitate si robustete, cu o grila fata dominata de liniile Citroen care se intind de-a lungul capotei si apoi se unesc cu farurile. Detaliile cromate si jantele din aliaj completeaza nota stilata a SUV-ului de doua tone.

Noua generatie de motoare Citroen se regaseste si aici: un propulsor de 2.2 litri HDi care dezvolta 156 de cai putere si un cuplu de 380 Nm la 2000 de rotatii pe minut.

Ajutat de o transmisie manuala in sase trepte, motorul este fidel reglementarilor privind protectia mediului datorita consumului mic, a sistemului Diesel Particulate Filter si a abilitatii sale de a functiona cu 30% bio diesel.

Pentru a asigura un comfort sporit si abilitati off-road, francezii au pus la dispozitia soferilor trei tipuri diferite de transmisie care pot fi schimbate in functie de conditiile de drum sau in functie de stilul de sofat. Optiunile transmisiei pot fi selectate de pe consola centrala a bordului si includ: tractiune simpla, tractiune integrala asistata electronic si un sistem special pentru aderenta scazuta.

Pasagerii beneficiaza de pe urma versatilitatii randului doi si trei de scaune, care ofera posibilitatea schimbarii pozitiei acestora pentru a putea oferi chiar si un spatiu vast de transport pentru marfa. Dimensiunile generoase ale SUV-ului ofera spatiozitate pasagerilor, peste 20 de compartimente de depozitare si un portbagaj cu usi duble pentru a usura incarcarea unor obiecte mari sau grele.

Pasagerii se bucura de comfort si cand vine vorba de echipament hi-tech, aici fiind inclusa si o camera video care ajuta la parcarea in locuri stramte.

Pozitionata deasupra numarului de inmatriculare spate, camera este activata odata cu introducerea treptei de viteza pentru mersul inapoi iar imaginea este afisata pe displayul central al bordului.

Comentarii (1)

  • Radu BANCILA
    Pret !
    Ce pret va avea noul SUV Citroen ?
    Am un C4 si sunt multumit de Citroen !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru