Producția modelului Ford B-Max începe la Craiova în primăvara lui 2012

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 08.10.2011
Ford va începe producția modelului B-Max și a motorului de un litru EcoBoost la Craiova în primăvara anului 2012.

După ce a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Geneva din acest an, modelul Ford B-Max va intra în producția de serie la uzina de la Craiova în primăvara anului viitor. Tot la Craiova va începe și producția motorului EcoBoost cu trei cilindri de un litru. Primele prototipuri sunt deja asamblate, iar uzina de la Craiova va putea asambla 300.000 unități de an la momentul începerii producției de serie.

Ford a preluat fosta fabrică Daewoo acum patru ani, dar până în acest moment a produs aici doar modelul Transit Connect asamblat din kituri produse în Turcia. Producția unui nou model ar fi trebuit să înceapă în 2010 conform contractului de privatizare semnat cu Guvernul român, însă Ford a întârziat acest lucru acuzând criza și mediul economic.

Pe lângă modelul B-Max, la Craiova se va asambla și un viitor model mic din gama Ford. Producția acestui model va începe în 2015.

O serie de furnizori se vor alătura celor de la Ford. Unul dintre ei este producătorul de cablaje și subansambluri Yazaki.

Yazaki tocmai și-a inaugurat o nouă fabrică în România, la Caracal. Aici vor fi produse cablajele necesare producției Ford de la Craiova. Yazaki a investit 89 miloane euro în România din 2003, atunci când a deschis prima fabrică la Ploiești.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru