Programul Rabla va deveni operational din martie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Incepand cu luna martie, 60.000 romani vor putea participa la programul Rabla.

Esential

3.800 lei este valoarea primei de casare pentru un autovehicul mai vechi de 12 ani care este inscris in programul Rabla.
60.000 autoturisme noi vor fi finantate in baza acestui program.

Dupa ce s-a intalnit cu conducerea uzinei Automobile Dacia, premierul Emil Boc a anuntat ca programul “Rabla” va fi operational incepand cu luna martie. Prima de casare a fost marita la valoarea de 3800 lei, iar numarul de persoane care vor putea beneficia de acest program a fost marit de la 40.000 la 60.000.

Masurile au fost incluse in proiectul de lege al bugetului de stat din 2009 si vor fi dezbatute in Parlament saptamana viitoare. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, inmatricularile de automobile noi din Romania au scazut cu 53.1%. Inregistrarile de autovehicule rulate au scazut si ele, cu 52.2%.

Astfel, in ianuarie 2009 au fost inmatriculate 13.815 automobile noi, pe cand 5.941 de autovehicule rulate au fost inscrise in circulatie in aceeasi luna. Francois Fourmont, directorul general al Uzinei de Autotursime Dacia de la Mioveni, i-a multumit premierului Emil Boc pentru importanta pe care o acorda industriei auto romanesti si s-a declarat multumit de inceperea programului Rabla.

“Pentru moment, ne uitam la ce comenzi vin, pentru a stabili un program de fabricatie si, la sfarsitul lunii februarie, vom decide in privinta continuarii activitatii.

Sper ca prima acordata prin programul Rabla prin Remat sa ne ajute sa ne continuam activitatea. Cat priveste declaratia mea in privinta disponibilizarilor, ea se referea la faptul ca incercam sa gestionam situatia prin zile de somaj tehnic si asteptam din primavara si redemararea pietei. Constatam acum o imbunatatire a situatiei in Germania si speram ca vom constata o imbunatatire a activitatii si in Romania”, a declarat directorul general al Uzinei de Autoturisme Dacia, Francois Fourmont.

Via | Mediafax

Comentarii (7)

  • Franciis
    Franciis Fourmont?


    Nu stiu cum un redactor la un site auto de prima mana din Romania poate sa stalceasca numele celui mai important director din industria auto interna.

    Si inca o data, nu mai pune virgule aiurea! daca nu stii sa le pui, nu le mai pune deloc!

    iti dau un exemplu: Masurile au fost incluse in proiectul de lege al bugetului de stat din 2009, si vor fi dezbatute in Parlament saptamana viitoare.
    0 0
  • mircea
    @mihai
    Am si eu o intrebare: ce rol si logica are interventia ta de mai sus, avand in vedere faptul ca redactorul Automarket a scris, cu doua paragrafe mai sus, corect numele lui Fourmont?

    E evident ca e o eroare de tastare - multumim de sesizare, apropo - insa de aici si pana la un ton atat de acru e cale lunga.

    Pe de alta parte, virgula aia e idioata si ai dreptate.

    Mircea.
    0 0
  • poate
    probabil ca l-a scris corect in prima ipostaza deoarece l-a luat cu copy si paste de pe Mediafax.

    exista si posibilitatea asta
    0 0
  • a
    Curios, ca celelalte marci cu nume pe piata se vand iar Dacia la juma de pret fata de un VW de ex., nu. Si la vanzari trebie sa ii ajute statul?
    0 0
  • Mai toti cer ajutoare de la stat...

    Intrebarea mea este daca "rabla" merge si la firme.
    Iar alta intrebare e daca masina trebuie sa porneasca, se zicea ca una care nu functioneaza nu polueaza, eu am mai tot pe ea, dar nu mai porneste si nu-s nebun sa mai repar la ea.

    Bafta
    0 0
  • rabla
    sunt unele aspecte mult mai importante decat acea "," sau dubla tastare, ne pierdem in amanunte D-lor.
    0 0
  • taxe / venituri
    poate fi interpretata aceasta "optiune-rabla" ca o gaselnita a asa-zisei crize? cred ca da.......e o parere.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru