Proton si Lotus vor construi masini in China

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.08.2007
Proton si Lotus au ajuns la un acord cu Jinhua Neoplan privind producere modelelor Europa si Gen-2 de catre constructorul chinez.

Tot mai multi constructori europeni si americani isi indreapta atentia asupra pietei din China. Constructorii locali reprezinta o rampa de lansare pe piata chineza, de care toti se grabesc sa profite. Este si exemplul britanicilor de la Lotus si a malaezienilor de la Proton care au semnat un parteneriat cu Jinhua Neoplan Vehicle Co.

Intelegerea semnata de Proton prevede ca Jinhua sa produca doua modele marca Lotus, programate sa isi faca debutul pe piata la sfarsitul acestui an. Surse neoficiale au declarat ca in China vor fi produse doua modele, cel mai probabil Lotus Europa si micul hatchback Proton Gen-2. Acestea vor fi destinate exclusiv pietei chinezesti.

Jinhua si Lotus nu sunt la prima colaborare de acest gen chinezii ajutand producatorul britanic sa dezvolte trei modele: Europa, Proton Gen-2 si un concept MPV prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Beijing. Nici Proton nu este la prima colaborare cu Jinhua, 30.000 de modele malaeziene fiind vandute in China sub brandul Europestar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru