Q7 V12 TDI vine la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.09.2006
Cel mai puternic diesel construit vreodata pe o masina de serie, un V12 TDI creat pe baza motorului castigator la Le Mans in acest an, va echipa SUV-ul Q7.

Este oficial. Audi va prezenta la Salonul Auto de la Paris versiunea Q7 V12 TDI, cel mai puternic diesel de serie produs vreodata: 500 de cai. Performantele sunt impresionante: 5.5 secunde pentru ca motorul sa traga masa deloc scazuta a lui Q7 de la 0 la 100 km/h si 250 km/h viteza maxima, limitata electronic.

Propulsorul de sase litri este ruda directa a lui V12 TDI care a triumfat la Le Mans in acest an. Cei 1000 Nm (cuplu constant intre 1750 si 3000 rpm) fac ca noul motor dezvoltat de Audi sa ocupe, impreuna cu propulsorul V12 biturbo al versiunilor Mercedes 65 AMG, locul secund intr-un top al valorii cuplului motor, dupa cel al lui Bugatti Veyron.

Presiunea de injectie este de 2000 de bari, Audi sustinand in plus ca acest motor satisface normele de emisie Euro 5, care vor intra in vigoare abia in 2010. Consumul declarat de constructor se cifreaza la doar 8.4 litri/100 km, cu mult sub cel al lui Porsche Cayenne Turbo S, model de ale carui performante se apropie noua versiune Audi.

Din punct de vedere estetic, cea mai salbatica dintre versiunile Q7 se distinge prin grila personalizata, prin noile spoilere frontale, prin noile stopuri de tip LED si prin noile de evacuare, care se apropie de ideea vizuala a unui kit de tuning.

Nu exista inca amanunte referitoare la pret, insa acestea vor fi – evident – mult superioare celor disponibile pe variantele deja existente.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru