Quark, ATV de 130 km/h

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 06.12.2006
Peugeot a dezvoltat un prototip de ATV denumit Quark. Acesta este alimentat cu hidrogen iar performantele sunt excelente.

Implicati atat in constructia autoturismelor cat si in cea a scuterelor performante, francezii de la Peugeot au anuntat ca au finalizat dezvoltarea unui prototip ATV cu patru roti motrice si cu ghidon denumit Quark.

Marea noutate este reprezentata de tehnologia de propulsare, combustibilul ales pentru acest concept fiind hidrogenul. In conditiile in care dimensiunie sunt foarte apropiate de cele ale lui unui Smart Fortwo (2380 mm lungime si 1500 mm in latime), prestatiile sunt interesante: 130 de kilometri pe ora viteza maxima si 6.5 secunde pentru 0-100 km/h.

Desi Peugeot nu a anuntat e eventuala producere in serie a conceptului, el ar putea fi considerat o alternativa foarte interesanta pentru un model de autovehicul pentru orasul viitorului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru