Raliul Argesului 2010 se intoarce pe Transfagarasan!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
Raliul Argesului se intoarce dupa 9 ani in configuratia de asfalt, pe celebrul Transfagarasan. Organizatorii au investit peste 50.000 de euro si astepta un public impresionant pentru a vedea cele 40 de echipaje inscrise cum se intrec in cursa de 360 kilometri pregatita pentru aceasta etapa.

Editia 2010 a Raliului Argesului revine in configuratia de asfalt, intorcandu-se pe Transfagarasan. Raliul Argesului 2010 este programat in perioada 7-9 mai si le ofera competitorilor din Campionatul National de Raliuri Dunlop o surpriza extrem de placuta prin intoarcerea pe celebra sosea pe care nu s-a mai alergat din 2001. Raliul Argesului a devenit astfel cel mai scump raliu din 2010, prin prisma investitiei care a crescut enorm fata de alti ani.

Autoritatile au reconditionat si asfaltat portiuni consistente din Transfagarasan, iar organizatorii au investit circa 50.000 de euro. Bugetul unui raliu din Romania variaza intre 20.000 si 50.000 de euro, in functie de organizator si de importanta etapei. Prin contractele si paterneriatele de imagine semnate, Raliul Argesului va avea o acoperire medie estimata la peste 350.000 de euro. In cursa vor intra masini cu o valoare totala de peste 3 milioane de euro, printre care se numara un Subaru Impreza STI NI5, un Renault Clio RS EVO III, mai multe Mitsubishi Lacer EVO IX si altele.

Cursa va avea loc pe o distanta de 360 kilometri, din care 110 km pe probe speciale si 250 km de regularitate.

Parcurile de service vor fi amplasate in Pitesti, respectiv Vidraru. Recunoasterile sunt programate pentru 6 si 7 mai, iar in dupa-amiaza zilei de 7 mai, intre orele 16 si 19 este programat shakedown-ul.

Lista preliminara a participantilor la intrecerile din 7-9 mai cuprinde momentan 40 de echipaje si este disponibila pe site-ul oficial al competitiei. Organizatorii au precizat faptul ca numarul echipajelor ar putea sa creasca pana la momentul startului, acestea urmand sa fie admise la start potrivit Regulamentului Particular, cu conditia achitarii unei taxe suplimentare. Peste 10.000 de spectatori sunt asteptati la proba din centrul Pitestiului. Desfasurarea de forte este impresionanta: 100 de oficiali, 100 de oameni de ordine, 20 de oameni de ordine din imediata apropiere a organizatorului la proba denumita Rally Show, sute de mecanici din echipele tehnice, 100 de membri ai echipajelor si alte forte de ordine.

Via | Dunlop | Foto 1:MotorMedia

Comentarii (2)

  • Ne vedem acolo!
    In sfarsit !!
    0 0
  • raliu
    Imi pare rau ca nu am facut poza cu pilotii de la raliu la casa pelerinului de la curtea de arges
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru