Range Rover s-a blindat! La propriu.

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.03.2007
Range Rover intra pe piata vehiculelor blindate cu noul Vogue Security Vehicle. Masina poate face fata si grenadelor.

Land Rover Special Vehicles impreuna cu Armour Holdings Group au dezvoltat patru versiuni blindate ale modelului Vogue. In functie de cele patru versiuni de securitate, Range Rover Vogue poate sa faca fata armelor de asalt, automate sau grenadelor de mana.

Podeaua masinii a fost modificata pentru a putea suporta explozia unor eventuale grenade care ar exploda sub masina. Geamurile laterale sunt de 40 de milimetri grosime. O mare atentie a fost oferita si detaliilor, pentru a proteja astfel ocupantii automobilului de bucatile de srapnel, rezultate dintr-o explozie. Rezervorul de combustibil si bateria au fost modificate iar cauciucurile au fost inlocuite cu pneuri de tipul run flat. In lista de optionale sunt incluse un sistem de oxigen pentru habitaclu, geamuri fumurii, lumini de urgenta si sirena.

Masina poate rula pe orice fel de teren si poate depasi orice obstacol urban: borduri inalte si trepte abrupte, porti, grilaje sau chiar pereti. Din cauza greutatii excesive pe care a capatat-o automobilul, aproape 3.5 tone, Range Rover a apelat la Prodrive pentru a modifica suspensiile, sasiul si sistemul de franare.

Land Rover nu a anuntat inca pretul oficial al editiei Vogue Security Vehicle, dar se asteapta ca acesta sa fie unul destul de ridicat.

Comentarii (1)

  • ASTA DA MASINA
    NU STIU DC LE-AU MAI SI BLINDAT CA ORICUM EA ARATA SIMPLA CA SI BLINDATA DAR EU AM CONSIDERAT CA JEEP-UL GRAND CHEROKE ESTE TATICUL TUTUROR MASINILOR DE TEREN DUPA CARE URMEAZA Land Rover SI BMW X5,TOATE TREI AU FOST BLINDATE SI ARATA MINUNAT, DAR NICI LA PERFORMANTE NU STAU RAU DELOC, ASTIA CHIAR SE PRICEP LA MASINI.,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru