Range Rover Sport S - o versiune nouă de 211 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.01.2012
Range Rover primeşte o nouă versiune, botezată Sport S, echipată cu un motor diesel de 3.0 litri şi 211 cai putere. Mulţumită injecţiei directe, unitatea înregistrează valori bune ale emisiilor şi consumului.

Esential

211 cai putere dezvoltă noua versiune Sport S.

Gama Range Rover se va îmbogăţi cu o nouă versiune, introdusă la început de an pentru a atrage publicul din segmentul premium cu afinitate pentru motoare diesel.

Versiunea se numeşte Sport S şi este pusă în mişcare de un motor de 3.0 litri, capabil să dezvolte 211 cai putere şi un cuplu motor de 520 Nm. Mulţumită unui nou sistem de injecţie, emisiile au scăzut până la 224 g/km, iar consumul înregistrează o valoare bună, de numai 8.5 litri/100 km în ciclu mediu.

Propulsorul este asistat de o transmisie automată cu 8 trepte şi de o tracţiune integrală pentru care Range Rover a devenit celebru. Nivelurile de echipare rămân aceleaşi, iar designul nu face notă discordantă, doar indicativul S fiind detaliul care trădează specificul modelului. 

via | autoblog

Comentarii (10)

  • 211 CP
    Puteau sa stoarca ceva mai mult de 211 CP din acest motor de 3 litri diesel ca sa justifice denumirea "Sport S" a unui vehicul cu o greutate destul de impresionanta...
    21 5
  • bmw stoarce 381 de cai dintr-un diesel de 3 litri,euro 6,tri-turbo ce-i drept,si voi... :)
    13 5
  • Roberta
    e bine si atat! nu e un motor fortat care sa pice repede. ganditi-va ca erau acele meredesuri vechi 200D care aveau cam 2000 cmc si doar 75 cai.
    11 12
  • @Roberta
    pisi,pt o versiune care se vrea a fi Sport S,la o masina de aprox 3 tone,eu zic ca e cam putin 211 calutzi,nu ti se pare ? :)
    14 4
  • masina nu-i de curse...zic eu nici de fitse...ci de teren mai putin accesibil..si are deci nevuie doar de un cuplu bun....in rest cu acesti cai eu cred ca merge bine si pe drum bun ...cat despre liniute si alte figuri..nu-i cazul.eu sunt fan BMW dar mi-ar placea oricand un Range mai mult decat ixurile
    7 10
  • @roberta
    :) "e bine si atat!" imi aduce aminte de o reclama obsesiv difuzata de posturile TV romanesti in ultima vreme ce expune ceva exact opus ( unde "treaca-mearga"....nici nu trece, ...etc) stiti voi la ce ma refer.
    La subiect, Range Rover nu poate impresiona cu cifrele anuntate, interesant de aflat ar fi plaja de cuplu maxim, foarte importanta la acest motor, zic eu. In plus, un constructor premium ca acesta va afisa un pret de lista simtitor mai mare pentru aceasta versiune Sport S cu siguranta, ramanand de vazut cum va putea convinge clientii sa plateasca in plus pentru acest pachet.
    4 0
  • este de fapt versiune entry level
    Am scris un comentariu, am mai cercetat, asa ca scriu asta:

    Acesta versiune este o versiune mai ieftina de Range Rover Sport. Pana acum, cel putin in Romania, Range Rover Sport 3.0 TDV6 se vindea cu in variantele de echipare: SE, HSE si Autobiography, iar motorul are 245 CP. S este varianta de echipare, adica "Standard", nivelul de baza, nu inseamna acelas lucru ca la (de exemplu) Porsche 911 Carrera S, sau Audi S4, adica versiune mai sportiva.
    De obicei in Anglia versiunile de echipare cu care sunt vandute masinile includ S si SE, SE avand mai multe dotari decat S.
    10 0
  • gigel manelistu
    de ce e nou?
    Motorul acesta e in Auto Catalogul editat de AMS din octombrie, deci nu vad care e noutatea. Poate e nou pe piata romaneasca. Iar pt noname00 , motorul mai puternic are 256 de cai, nu 245, 245u a fost inlocuit de de ceva vreme.
    1 0
  • COPIAT CU NERUSINARE de pe inautonews
    sa va fie rusine, copiati de rupeti. dovada e aici


    Land Rover has recently announced that the Range Rover Sport S will be launched soon, and the model will be coming with 211 horsepower from a 3.0 liter diesel engine.

    According to the British manufacturer, the Range Rover Sport S will be launched soon and thanks to its diesel engine, the model will have improved fuel consumption and low CO2 emissions. Land Rover says that the Range Rover Sport S will be powered by a 3.0 liter diesel engine, which will generate a total output of 211 horsepower and it will have a peak torque of 520 Nm. Even if 211 HP isn’t quite a lot, the torque figure is impressive and the 520 Nm will be available from low rpms.

    The Range Rover Sport S, with its new engine, is burning an average of 8.5 liters every 100 km and the CO2 emissions stand at 224 g/km. The 3.0 liter diesel unit is mated to an eight-speed automatic transmission which is sending power to an all-wheel drive system for which the Range Rover has become famous. The exterior design is basically unchanged, the only difference being the “S” badge. There’s no official word on its price tag yet, which will be announced close to its launch.
    5 1
  • Cuuuuplu!
    Valoarea cuplului este impresionanta, excelenta pt off road.
    Cu siguranta nu au dezvoltat acest motor pt a impresiona "on road"..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru