Recall pentru 80.000 de Honda Civic in toata lumea

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.05.2008
80.000 de exemplare Civic sunt rechemate in service din cauza unui defect minor la nivelul franei de mana.

Esential

78.524 de exemplare Honda Civic sunt vizate de recall-ul mondial al constructorului japonez.

Honda a anuntat initierea unui proces de rechemare in service a unui numar de 78.524 de modele Civic in toata lumea din cauza unui defect la nivelul franei de mana. In discutie se afla cateva loturi ale celei de-a doua generatii, mai exact o parte dintre exemplarele produse intre 2006 si 12 octombrie 2007.

Problema se refera la faptul ca levierul franei de mana dispune de un suport mai scurt decat ar fi indicat, existand posibilitatea ca acesta sa se detaseze de sistemul de cabluri care mentin masina fixa in panta. Service-urile autorizate vor inlocui pur si simplu partea neconforma cu elementul normal pentru ca riscul de incidente sa fie eliminat.

Constructorul japonez ii va anunta pe posesorii modelelor in cauza prin curier. Nu se cunoaste modul in care acest recall afecteaza exemplare Civic vandute in Romania.

via | Caradisiac

Taguri: Civic, Honda

Comentarii (5)

  • cand vw a facut recall pt o presupusa deteriorare prematura a unei garnituri la rezervor ati sarit sa injurati(toti posesorii de fiat si renault erau pe baricade) acum cand astia fac gafe nu mai comenteaza nimeni???ce frumos sa iti lasi masina in fata casei si sa o gasesti la prima!
    0 0
  • Da dar diferenta de la 80.000 la cateva sute de mii de masini VW e ceva, si gravitatea defectelor este alta. Una este sa te asfixiezi in masina cu vapori de benzina si alta este sa-ti gasesti masina in pom cu toate ca un sofer adevarat o lasa si in viteza deci nu este ceva foarte important.
    0 0
  • hai ca nu a murit nimeni asfixiat si erau tot cam 80 mii , in ambele cazuri au fost defecte minore!(nu a implicat oprirea productiei-vezi fiat- nu a implicat modificari la motor/tren rulare etc) cred ca xkr a vrut sa scoata in evidenta ceea ce vad si eu mereu prin comentarii -vw e de rahat!- ma intreb din partea cui vin aceste manifestari idioate chiar daca ar fi asa (situatia este alta defapt)
    0 0
  • Dumitru
    Statistici recall
    Pentru cei care vor sa cunoasca topul celor mai importante rechemari in service din Statele Unite in 2007, le recomand link-ul de mai jos.
    Din pacate pentru xkr si radu, VW detine recordul:

    http://news.thomasnet.com/IMT/archives/2007/10/top_13_auto_recalls_safety_gmc_nissan_daimlerchrysler_volkswagen_suzuki_hyundai_toyota.html
    0 0
  • haha poi esti tare ma ia uite ce scrie in linkul ala (clasamentul este pt nr de masini rechemate nu pe gravitatea problemei):vw beatle recall pt :"On certain passenger, wagon and convertible vehicles with or without cruise control, a brake light switch may malfunction if it was installed incorrectly." f grava problema nu??? toyota sequoia :"On certain trucks and minivans, due to possible improper finishing of the front suspension lower ball joint, some ball joints may experience an incidental deterioration of the internal lubrication. This may cause the ball joint to wear and loosen prematurely, which could result in increased steering effort, reduced vehicle self-centering, and noise in the front suspension." ce zici se compara??? jeep-ul pe locul 3 cu "On certain passenger vehicles equipped with Valeo heating, ventilation, and air conditioning, the blower motor may overheat." continuam cu nissan altima "On certain vehicles, if a sufficiently hot object enters the air filter housing through the engine fresh-air-intake system and comes into contact with the engine air filter, the air filter may ignite." deci ce emai grav???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru