Record de autonomie cu Tesla Roadster: 501 km cu o singura incarcare

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.10.2009
Tesla Roadster a stabilit un nou record de autonomie, de data acasta fiind vorba de parcurgerea a 501 km cu o singura incarcare.

Simon Hackett a stabilit un nou record de autonomie la bordul unui Tesla Roadster, reusind sa parcurga 501 kilometri cu o singura incarcare. Astfel, el detine recordul pentru autonomie pentru vehicule produse in serie alimentate cu baterii. Recordul a fost stabilit in cadrul Global Green Challenge din Australia. Astfel, echipajul format din Simon Hackett si Emilis Prelgauskas au depasit chiar si autonomia anuntata de organismul american EPA: 392 de kilometri cu o singura incarcare. Mai mult decat atat, vehiculul care a stabilit acest record nu avea bateriile complet descarcate cand a ajuns la finish, fiind capabil sa mai parcurga inca doi kilometri.

Cei care doresc sa se bucure atat de autonomia, cat si de performantele lui Tesla Roadster nu trebuie sa isi faca iluzii fara motiv. Parcurgerea a 501, sau chiar 392 de kilometri cu o singura incarcare la bordul unui Tesla Roadster nu ii mai ofera soferului posibilitatea de a se bucura de timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h de numai 3.9 secunde.

Desigur, situatia aceasta nu este valabila doar pentru vehicule electrice, ci si pentru toate vehiculele din lume.

Tesla Roadster este primul vehicul electric de productie de serie capabil sa parcurga peste 320 de kilometri cu o singura incarcare. Modelul beneficiaza de un motor electric alimentat de un set de baterii litiu-ion, care trasmit energia pe sosea prin intermediul unei transmisii BorgWarner cu o singura treapta. Pana acum, Tesla Motors a livrat circa 900 de unitati Roadster.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • cred ca a transpirat baiatul ala la greu pe cei 500km. sa nu uitam ca aerul conditionat papa din baterie ... si nu cred ca a fost pornit pe parcursul celor 500km ... iar pe meleagurile alea acum este destul de "vara" :)

    o alta treaba : masina este data cu 320km autonomie pe ciclu combinat ... oricine poate sa plece pe autostrada si sa mearga incetisor obtinand astfel o autonomie de 2 ori mai mare decat cea a ciclului combinat dat de producator ;)
    6 3
  • Dr Felix
    SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN?
    EVIDENT CA A MERS INCET, NU A FORTZAT MOTORUL SI NU FOLOSIT NICI UN ALT DISPOZITIV GEN FARURI, SEMNALIZARE, AER CONDITIONAT. DECI, MAI E NEVOIE DE TIMP PANA SE VA AJUNGE LA UN MODEL UTILIZABIL IN TRAFIC.
    0 0
  • Marian
    Si sa inteleg ca in aia 2 km care ii mai putea parcurge ajungea la o statie de reincarcare? Daca raman prin astfel de zona cum e in poza ma mananca cainii pana aduce cineva o galeata de curent.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru