Record mondial Jeep Wrangler

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 04.04.2007
Doua modele Jeep Wrangler Unlimited au ajuns in varful celui mai inalt vulcan din lume, in Anzii chilieni.

La 70 de ani dupa ce primul om a reusit sa ajunga in varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado din Chile, doua Jeep Wrangler Unlimited au repetat aceasta performanta ajungand la altitudinea de 6.646 metri si au stabilit un nou record mondial.

Cele doua Jeep Wrangler au fost conduse catre aceasta performanta unica de echipa germana Extrem Events, dirijata de Mattias Jeschke. Escaladarea varfului din Anzii chilieni, incheiata cu succes de cele doua masini, a dus la inregistrarea in analele Guinness Book-ului.

Varful vulcanului Ojos del Salado reprezenta cel mai inalt punct in care a ajuns un vehicul cu patru roti. In timpul acestei incercari, echipa germana si cele doua Wrangler Unlimited au trebuit sa infrunte conditii dintre cele mai grele, temperaturi de minus 30 de grade Celsius, vanturi puternice sau presiunea atmosferica scazuta.

Cele doua masini care au participat la acesta incercare au fost echipate cu pachetul optional Rubicon. Au fost adaugate pneurile Goodyear MT/R, altimetru si alte dizpozitive electronice necesare la altitudine.

George Murphy, Senior vicepresedinte la Chrysler a declarat: ”Aceasta a fost competitia ideala in care am facut diferenta intre Jeep Wrangler Unlimited si celelalte vehicule 4x4. O catarare ca aceasta nu este un simplu exercitiu off-road, este un test adevarat al masinii, aici se poate vedea cu adevarat cum functioneaza trenul de rulare, suspensiile si celelalte calitati ale masinii. Suntem foarte mandri ca Wrangler Unlimited a fost prima masina capabila sa realizeze o performanta atat de mare”.

Comentarii (7)

  • prudentul
    hei
    Cum, inca nici un comentariu despre Logan? Ce plictiseala...
    0 0
  • Logan 4x4 pe cand??? ;))
    0 0
  • allroad
    Logan 4x4..?
    Pentru H3LL: La ce iti trebuie 4x4 pe Logan..?Vrei sa te cateri si tu pe munte la cateva mii de metri..? E deajuns sa-i faci vant din Cheile Bicazului,sau Transfagarasan..!Nu urca prea sus cu ea ca n-are rost,praf sa face si de la 2 metri inaltime,nu-ti pierde timpul degeaba..!:-)
    0 0
  • se stia de mult ca jeep-ul este taticul tuturor masinilor de teren
    singurul lucru rau la astia de la jeep este ca nu au pastrat forma aia frumoasa la caroserie si au inceput sa practice 'plasticismul' care arata foarte urat si pe deasupra si foarte usor deteriorabil....si multi vor sarii cu gura "ca da ca trebuie plastic in fata sa protejeze pietonii" de parca masina asta a fost facuta pt plimbari prin oras pt fitze....va spun eu ca in multe reviste au spus ca masinii asteia nu ii mai trebuia marsarier ca este inutil ca oricum stie sa faca cu adevarat ce trebuie sa faca un 4*4. Dupa jeep mai urmeaza cateva modele de succes ca bmw x5, q7, vw trg. Asta da succes..
    0 0
  • Mr. Honda
    Pentru Prudentul
    Logan da clasa la Wrangler. Am vazut unul in virful unui vulcan. Un vulcan noroios la Piclele Mari. Pe bune. Manelarii din el se distrau copios, iar cind i-am luat la rost, au sarit sa ma bata. Pina la urma s-au multumit cu niste saliva aruncata in directia mea. Ce sa mai zic, cam asta e profilul conducatorului de Logan? O fi.
    0 0
  • justme
    ptr. jonny
    prietene, te lasi furat de poze frumos colorate si beculete lucitoare... ce cauta x5, q7, sau vw? era vorba despre off-road, nu despre autostrada...
    0 0
  • Parerea mea!!
    am o idee de afaceri, cine vrea sa se bage cu mine la un site numai despre Logan,cu stiri poza filmulete cu blog si chestii tot ce trebuie, sa poata lumea sa-si spuna ofurile legate de masina asta. nu le mai faceti trafic astora de la automarket, ca io tot nu inteleg ce dreaq cauta Logan-ul intr-o discutie despre un jeep care sa cocotzat la 'nspe mii de metrii. Chill ppl.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru