Renault Alpine va renaste intr-un nou model sportiv

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.09.2007
Renault a anuntat ca isi doreste un model sportiv care sa relanseze brandul pe acest segment de piata.

Piata vehiculelor sportive prezinta tot mai mult interes pentru constructorii europeni care se gandesc sa lanseze noi produse pe gustul publicului larg. Dupa succesele obtinute in Formula 1, Renault vrea sa valorifice experienta acumulata in Marele Circ prin dezvoltarea unui model sportiv, care sa ajute la relansarea pe acest segment de piata.

Patrick Blain, seful departamentului de marketing Renault, a declarat ca exista planuri pentru un model sportiva care sa imbogateasca gama constructorului francez. Blain a afirmat insa ca un eventual vehicul sport va iesi de pe portile uzinei Renault abia dupa 2010, pana atunci publicul urmand sa se bucure de o versiune de productie a noului concept Laguna Coupe, prezentat la Frankfurt.

Despre designul viitorului model, Blain a declarat ca acesta va fi unul radical si ca nu va fi vorba despre o versiune sportiva a unui exemplar deja aflat pe piata.

Tot Blain a sustinut ca Renault isi concentreaza fortele asupra lansarii unei noi game de aproximativ 26 de modele pana la sfarsitul lui 2009.

Renasterea unor modele premium ca Velsatis si Avantime va ingrosa se pare numarul premierelor Renault in urmatorii ani.

Prin dezvoltarea unui nou model sportiv, constructorul francez se gandeste sa reediteze succesul legendei Alpine A110, care a adus victoria in Campionatul Mondial de Raliu din 1973, intr-o varianta modificata.

Comentarii (4)

  • Dumitru
    Alpina ?
    Banuiesc ca este vorba despre o simpla greseala de dactilografie si ca in redactia unui site auto redactorii cunosc istoria marcii Alpine...
    0 0
  • Mircea
    :)
    Asa este, greseala din titlu e intamplatoare. Vezi ultimul paragraf, in care denumirea apare corect. Merci, s-a corectat.
    0 0
  • ...
    frumoasa masina. am vazut una in germania in stare exceptionala.
    foarte buna ideea cu renasterea alpine
    0 0
  • prudentul
    A310
    Ţin minte că pe vremea ciuruitului am vazut un Alpine A310 (succesorul lui A110), cu numere de Germania. Cred că am stat vreo oră să mă uit la el, pe vremea aia era întruchiparea maşinii sport. Evident că dacă cineva m-ar fi întrebat ce maşină aş vrea...aş fi răspuns că un A310.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru