Renault introduce Active Drive pe Laguna Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.10.2007
Sistemul care ajuta vehiculul sa vireze cu toate rotile, va fi implementat de Renault pe conceptul Laguana Coupe.

Renault se pregateste sa impresioneze din nou in materie de siguranta. Constructorul francez a anuntat ca intentioneaza sa implementeze sistemul Active Drive 4WS pe toate modelele sale intr-un viitor apropiat.

Active Drive este un sistem dezvoltat de Renault care consta in obtinerea unei traiectorii ideale prin virarea simultana a celor doua punti, fata si spate. Desi a fost prezentat doar in faza de concept, sistemul de directie activa (volanul actioneaza toate cele patru roti) va debuta la Salonul de la Geneva de anul viitor pe conceptul Laguna Coupe.

Sistemul de virare a tuturor rotilor a fost inventat in anii 80 insa nu s-a bucurat de prea mare succes in acea perioada din cauza costurilor prea ridicate si greutatii exagerate. Nissan a incercat sa implementeze sistemul in anii 90 dar publicul a fost reticent.

Renault incearca asadar relansarea acestui sistem inovativ asigurand publicul ca folosirea sa elimina efectul de subvirare iar directia devine mult mai precisa. Active Drive functioneaza cu ajutorul unui computer care monitorizeaza modificarea directiei, viteza vehiculului si tractiunea la fiecare 10 milisecunde.

Pentru a testa capacitatile 4WS, Renault a testat sistemul pe un sedan Laguna care a fost nevoit sa concureze cu Porsche Boxster intr-o confruntare de tip slalom. Desi nu a beneficiat de tractiune decat pe puntea fata iar motorul diesel nu putea echivala cu cel al modelului german, Laguna a reusit sa faca fata cu brio confruntarii, impresionand la capitolul viteza si agilitate in viraje.

Vestile bune nu se opresc aici, Renault anuntand ca va implementa Active Drive 4WS pe toate modelele din gama sa, exemplul constructorului francez urmand sa fie preluat probabil si de ceilalti rivali de pe piata auto.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru