Revoluţia Volvo: sistem de recuperare a energiei de frânare care adaugă 80 CP la sarcină maximă

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.05.2011
Volvo îşi va echipa modelele de stradă cu un sistem de de recuperare a energiei dezvoltate la frânare (KERS) care va pune 80 de cai putere adiţionali pe puntea spate. Rezultat: o îmbunătăţire de "câteva secunde" pentru 0-100 km/h.

Volvo a anunţat că dezvoltă primul sistem de recuperare a energiei la frânare (KERS - acronim al Kinetic Energy Recovery System) inspirat din cel folosit de echipele de Formula 1. Dacă până astăzi toate sistemele de acest tip montate pe maşinile de stradă produc energie pentru a încărca bateriile modelelor electrice şi hibride, Volvo anunţă că dezvoltă un sistem de tip KERS pentru orice maşină, indiferent de tipul de motor al acesteia. În plus, la fel ca în Formula 1, energia captată va fi reutilizată sub forma a 80 de cai putere adiţionali în momentele de sarcină maximă aplicaţi axei spate.

Conform declaraţiilor oficialilor suedezi, acest lucru va duce la îmbunătăţirea acceleraţiei 0-100 km/h cu "câteva secunde", în timp ce consumul la rularea pe autostradă va scădea cu 20%. Practic, la sarcină maximă, un motor cu patru cilindri se va comporta ca unul cu şase cilindri, iar maşina se va transforma într-una cu tracţiune integrală pentru câteva secunde.

"Scopul nostru este de a dezvolta un sistem independent de recuperare a energiei pierdute la frânare.

Testele pe modelele de şosea Volvo vor începe în a doua jumătate a anului 2011. Nu suntem primii care dezvoltă un astfel de sistem, dar vom fi primii care vor aplica sistemul KERS pe axa spate", anunţă Derek Crabb, unul dintre inginerii care conduc departamentul de dezvoltare a motoarelor la Volvo. 

via | Volvo

Comentarii (1)

  • Ingenios
    In ultimul timp Volvo apare cu cateva idei de viitor,dand peste nas celor care il credeau "adormit".
    Ineresant de asemenea ca ei au o alta directie fata de ceilalti constructori,respectand astfel blazonul care i-a consacrat.
    Daca acest sistem va fi implementat ar fi super,sa ai in oras o masina puternica si pe autostrada una economica,un compromis ideal!
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru