Rinspeed eXasis

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.12.2006
Conceptele care se vor lansa la Geneva primesc inca un membru in familie. Acesta se numeste eXasis si a fost dezvoltat de elvetienii de la Rinspeed.

Elvetienii de la Rinspeed au oficializat astazi ultimul concept al gamei proprii. Denumit eXasis, acesta oficializeaza reintoarcerea structurii de caroserie monococa in industrie si imprumuta din Formula 1 suspensiile si bratele de prindere ale rotilor asezate in exterior.

Motorul biciclindric pe bioetanol dispune de o cilindree de 750 cmc si scoate un maxim de 150 de cai putere. In conditiile in care masa totala a modelului este de doar 750 de kilograme (gratie structurii dintr-un material plastic special), raportul masa/putere ajunge la 5 kg/CP. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale lui Rinspeed eXaxis este reprezentat insa de versiunea cu panouri transparente in locul caroseriei clasice.

Prima aparitie publica a noului prototip este prevazuta pentru martie 2007, la Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru