Salonul Auto de la Geneva 2013

Rinspeed MicroMax - un nou concept inovativ debutează la Geneva 2013

Publicat Luni, 10.12.2012
de Bogdan Mirică
Comenteaza 2
Rinspeed MicroMax - un nou concept inovativ debutează la Geneva 2013 - Poza 1
Rinspeed MicroMax - un nou concept inovativ debutează la Geneva 2013 - Poza 2
Elveţienii de la Rinspeed vor dezvălui anul viitor în cadrul Salonului de la Geneva un nou concept. Se numeşte MicroMax şi se adresează celor care vor să îşi împartă maşina cu alte persoane.

Ca în fiecare an, designerii de la Rinspeed se folosesc de Salonul Auto de la Geneva pentru a expune publicului creaţii inovative. Specializaţi în design şi în idei futuriste de mobilitate, cei de la Rinspeed vor expune la standul lor de la Geneva conceptul MicroMax.

Spre deosebire de modelele convenţionale, prototipul elveţienilor speră să revoluţioneze traficul urban şi să ducă la decongestionarea sa. Frank Rinderknecht, cel care a desenat MicroMaxx, susţine că noua sa creaţie combină utilitatea transportului privat cu cel în comun, fiind practic un răspuns la aşa numitele programe de ”car sharing” sau împărţire a maşinii. Acestea presupun ca mai multe persoane, care se cunosc sau nu, să împartă aceeaşi maşină până la o destinaţie comună, evitând astfel aglomerarea traficului.

Urmareste Automarket
Rinspeed MicroMax se vrea a fi un vehicul de dimensiuni mici, cu o lungime de numai 3.6 metri şi o înălţime de 2.2 metri.
Aceste trăsături îi permit vehiculului să fie configurat şi ca autobuz, şi ca taxi şi ca maşină.

Alături de şofer pot fi transportaţi alţi trei pasageri, care stau în picioare însă sunt legaţi cu centură. Există şi un scaun pentru copil. Interiorul este suficient de spaţios şi pentru a putea găzdui un mini frigider, o mini cafetieră şi chiar o conexiune la internet.

Propulsia va fi asigurată de un motor electric pentru a garanta o rulare cu zero emisii în mediul urban.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

via Rinspeed


Comentarii (2)

  • de la vis la realitate e un drum destul de lung..
    7 1
  • Si sunt cumva de origine neamta? Niste descreierati
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru