Rinspeed va prezenta conceptul BamBoo la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Rinspeed vine la Geneva cu un prototip electric intitulat BamBoo. Acesta poate atinge o viteză maximă de 120 km/h şi integrează un scuter electric în caroserie pentru "extinderea autonomiei".

Elveţienii de la Rinspeed au prezentat imagini noi ale conceptului pe care îl vor dezveli la Salonul Auto de la Geneva. Acesta are un interior din bambus cu un design extrem de simplu şi cu un aer retro. Prototipul nu are geamuri laterale, iar plafonul este realizat dintr-un material special şi este gonflabil. Propulsia este electrică, iar dacă vehiculul nu mai are suficientă energie să finalizeze călătoria, şoferul poate să folosească scuterul electric integrat în caroseria simplistă.

Acoperişul acestui model este rabatabil, oferindu-le pasagerilor posibilitatea de a se bucura de soare şi de vară într-un mod simplu şi practic. Conceptul a fost desenat de artistul american James Rizzi şi este destinat verilor petrecute în staţiunea franceză St. Tropez. Culorile prezente pe acest model au fost alese din gama specialiştilor în reparaţii de la StickerFix AkzoNoble.

Motorul acestui model oferă 54 kW şi este produs în Germania. Masa lui Rinspeed BamBoo este de 1.090 kilograme, iar viteza maximă pe care o poate atinge acest prototip este de 120 km/h.

Şasiul este realizat din oţel şi este echipat cu amortizoare orizontale operate prin tije, sistem inspirat din motorsport. Caroseria este realizată din materiale compozite şi utilizează polimeri din plastic furnizaţi de Henkel.

Via | Rinspeed

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru