Rival pentru TT de la Peugeot

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.07.2007
Deocamdata este concept si se numeste 308 RC Z. Acesta va deveni insa in maxim un an noul 308 CC. TT, pazea!

Surprize, surprize. desi parea ca la standul Peugeot de la Frankfurt vom admira doar versiunea de serie a noului 308, francezii dau o lovitura de imagine grea si anunta lansarea unui concept cu linii de coupe 2+2, cu o infatisare supersportiva si cu o denumire interesanta: 308 RC Z. Tinta clara a versiunii de serie derivate din 308 RC Z (vorbim de viitorul 308 CC) este Audi TT, coupe-ul sportiv prin excelenta.

Stilul superinedit din partea posterioara este echilibrat de fata aproape identica cu cea a lui 308. Vazut din lateral, noul concept Peugeot este dominat de plafonul arcuit 100% vitrat si cu o forma interesanta in partea superioara. In sfarsit, esenta sportiva este data in spate de teava dubla de esapament asezata central. jantele au 19 inch in diametru si completeaza imaginea aripilor evazate.

Motorul utilizat de Peugeot pe acest prototip este unul cu patru cilindri de 1600 cmc, derivat direct din fratele mai "uman" 207 RC. Acesta dezvolta 218 CP si permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 7 secunde in conditiile unei viteze maxime de 235 km/h.

Consumul se mentine la cote bune (6.7 litri/100 km), mai ales datorita masei totale scazute - 1200 kg.

Ramane o singura enigma: de unde vine litera "Z" din nume? Unii ar putea paria ca este o referire la Zagato. ne ofera Peugeot surprize? Vom vedea la Frankfurt.

[poll]74[/poll]

Comentarii (29)

  • GraveBlood
    nice car
    mai ramane sa vedem si pretul...pe langa asta pare o masina perfecta :D
    0 0
  • nyivus
    Super !
    Arata perfect ! Din pacate, parca vad ca la modelul de serie o sa aiba deja probleme de calitate si/sau fiabilitate, as usual...
    0 0
  • Iulian
    Greu de ucis 7
    La felul in care arata versiunea de serie a Audi TT, va fi foarte greu de "ucis". Daca versiunea de serie a lui 308 RC Z va arata exact ca prototipul si finisaje comparabile cu Audi, ar avea ceva sanse. Daca nu, va fi un alt Peugeot aproape frumos.
    0 0
  • mmmmdshdiayguiy
    hmm....seamana destul de mult cu TT, si parca aduce ceva din Veyron....oriqm iulian are dreptate.....dak masina de serie va arata ca prototipul, cred ca va fi mai grozava decat TT la aspect....asteptam cu nerabdare...
    0 0
  • pharao
    nice...
    excelent design exterior cat si interior, desi parca la interior ar mai fi loc.
    ma asteptam sa vad un vitezometru mai mare si mai central, dar pana la productia de serie poate, poate....
    0 0
  • pharao
    in loc de vitezometru, a se citi , va rog, TUROMETRU.
    (sunt la servici :))
    0 0
  • Si ei pot...
    Bravo domnilor; o creatie cu mult gust si rafinament atat la exterior cat si la interior.
    Asteptam si un pret la fel de atragator.
    0 0
  • SUB TT
    Spate frumos
    Interios frumos
    Fata - Dezamagire.

    Per ansamblu - Sub TT din Start.
    Nu re nunta la bara din fata. E urata rau, lipsa de finete.
    0 0
  • Nu este un concurent pt Audi TT. Este mai slab motorizat, nu o sa aiba aceeasi calitate a fabricatiei si in primul rand nu este o masina premium. Masina arata bine, pt ca te Audi TT arata foarte bine. Este o copie mizerabila! Rsine Peugeot!
    0 0
  • suzeta ucigasa
    ce rival?
    motorizare mai slaba , se vede clar ca forma e copiata dupa TT si in plus daca omul are bani , nu cred ca prefera Peugeot in loc de Audi
    0 0
  • rasvan
    rival pt.TT?ha,ha,ha,ha!!!!!!!!!
    Impartasesc IN TOTALITATE opinia lui cgc.O COPIE MIZERABILA!
    0 0
  • 380rc Z vs. TT
    Din start, cum au mai spus si cei de mai sus, daca e sa ne uitam la motorizari ... e sub TT. In schimb ... nu cred ca se doreste a fi o copie a TT-ului, din punctul meu de vedere, seamana mai mult cu 350Z, de la Nissan.
    "Ramane o singura enigma: de unde vine litera "Z" din nume? Unii ar putea paria ca este o referire la Zagato. ne ofera Peugeot surprize? Vom vedea la Frankfurt."
    Dat fiind faptul ca se stie de colaborarea Renault-Nissan ... mai repede as paria ca Z-ul ala are legatura cu Z-ul de la 350Z. Intradevar, vom vedea la Frankfurt. :)
    Sper sa aibe un pret sub TT si sub 350Z. Pare o masina destul de frumoasa, dar sper ca daca tot reusit la design, sa reuseasca si la fiabilitate.
    0 0
  • ..
    frumoasa rau masina.
    intentiile celor de la peugeot de a intra in calsa premium sunt evidente.

    pot sa pariez ca finisajele interioare si exterioare or sa fie premium.

    oricum arata bestial. nici vorba de replica dupa TT.
    0 0
  • doar eu
    din lateral TT
    din spate nissan 350 z (triple identice)
    fata de peugeot :)))))))))
    in final un kitsch uitati=va la calculatorul de bord dintre vitezometru si turometru.,parca e luat de pe logan ,dar un navi mare ca la audi ,un motor v6, un quattro ,o suspensie magnetica ....
    cine zicea ca francezii fac haine si parfumuri avea dreptate..
    0 0
  • lol
    dah.. sor luat dupa audi astia de la peugeot sau c? dak nar fi .. sigla de la peugeot in fata zici cai alt model tt :)
    0 0
  • andrei
    suuuper
    mashina e tare!!!! dar sper k shi varianta d serie va arata la fel,pt k imi place mai mult de cat TT, e mai sexy ;)
    e mishtooo...,. e tare shi pt cei kre cred k e o copie a TT:FALS FRATZILOR(e o copie a 350Z- e shi c nu var placea sa avetzi un 350Z,pt k o sa fie mult mai ieftin k acesta)sper k ptetzul sa fie undeva la 20000....standard(dsak e ceva mai ieftina nu strik....dar putzine shanse)
    0 0
  • andrei
    pug
    superba masinuta.

    o adevarata "felina"
    0 0
  • marfa masina
    e frumoasa masina,da cred k aia de la peugeot no sa se lase si cu pretu,dau la pariu ko sa fie peste 35000E,si asa k tot audi o sa fie mai tare,parerea mea,da in rest e reusita masina
    0 0
  • Bord de Vw / Audi , si un motor de 1600 cc la 215 cp ?? si consuma 6,7l / 100 Km ????? . Dde unde au scos atatia caiuti ?
    0 0
  • frezzzatu
    masina e beton si nu seamana cu TT.E o masinuta de fite,putin sport si cu consumul mic.Sigur n-o sa aiba o vanzare f mare la ea pt ca o sa aiba un pret prea mare.Cine cunoaste o sa-si ia ceva mai de calitate.
    0 0
  • frezzzatu
    Daca vrea sa-i ia concurenta la TT ii punea un motor mai bun
    0 0
  • florin
    e super tare masina ca toate pgt-urile!super adevarata nici vorba de tt!audi tt este o masina pt homosexuali este cel mai urat model de audi!
    0 1
  • ai dreptate Florin
    tt masina pt gay..:))) e superba masinutza ..Macar altii o sa-si permita sa-si ia asa ceva, mai bine asa decat un tt second adus de-afara ca mai toata lumea asa cumpara tt-ul :P
    0 0
  • florin
    ms..nu stiu daca o sa-si permita pt k dupa cum arata cred k si pretul o sa fie pe masura k si in cazul lui 407 coupe care este o masina super tare...cat despre tt niciodata nu mi-a placut forma aceea de broasca barem ultimul model e mai reusit datorita fetei dar tot nu-mi place
    0 0
  • Nedumeritu'
    185 de cai pe litru??? GIZAS! Porsche Dauer 962 scotea 243cp/l si era supremul (3 litri, 730cp)...si unde mai pui ca iesise direct din cursele de la LeMans... mi-e greu sa cred informatia asta!
    0 0
  • suzeta ucigasa
    'tt este o masina pt homosexuali'
    "audi tt este o masina pt homosexuali este cel mai urat model de audi!"

    cred ca daca ai detine TT n-ai mai fii de aceeasi parere.si u n-ai auzit(sau vazut) de A2 de zici ca TT e cea mai urata de la Audi?sau vb sa te afli in treaba?
    1 0
  • florin
    da uitasem de pocitania de A2 dar m-ai informeaza-te si u si ai sa vezi k s-a realizat o statistica de masini pt homosexuali printre care se numara si tt-ul!asa k nu vb sa ma aflu in treaba!singurele audi frumoase sunt A6 si A8 tot respectu.
    0 0
  • Francesco
    Copie TT??? =)))))))))))))))
    sunt de acord cu florin.masina homo nr 1: Audi TT!!! pey cum sa semene frumusetea asta d peugeot cu gangania aia care seamana cu o BROASCA RAIOASA??? mai degraba seamana cu 350Z mai ales stopurile sunt identice unde vedeti voi "expertilor" k TT are asa ceva???? ori nati vazut in viatza voastra un TT ori trebuie sa va puneti ochelari :))))
    0 1
  • Catalin C.
    hmm
    masina este extraordinar de frumoasa.. mi-as vinde si casa pentru o masina ca asta .. Audi TT ..ala e praf .. va spun eu..voi nu vedeti ce design are si cum arata ? :| numai prosti scoate-ti pe gura. si NU nu va fi peste 35.000 euro. va fi in jur de 25.000 cam asa.cat poa` sa duca ? eu le dau 10+++ pentru acest concept !! Francesco astia baga commuri asa din aer ;) cat despre masina.. inca o data nota 10 plus si astept sa apara mai repede :D:D sa o vad si eu :D:D:D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru